Schumacheri fännid on jahmatava uudise peale pahased

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Paljud vormelilegendi Michael Schumacheri fännid on pettunud ühes Inglismaa ülikoolis läbi viidud analüüsis, kus leitakse, et sakslane polegi läbi aegade kõige parem F1 sõitja.

Sheffieldi ülikoolis läbi viidud statistilises analüüsis leiti, et kõigi aegade parim vormel-1 sõitja on argentiinlane Juan Manuel Fangio, kes tuli maailmameistriks aastatel 1951 ning 1954-1957. Teisele kohale platseerus sarja neljakordne tšempion Alain Prost ja auväärse kolmanda koha hõivas aastatel 1963 ning 1965 võitjaks tulnud Jim Clark. Esikolmikule järgnesid Ayrton Senna, Fernando Alonso, Nelson Piquet, Jackie Stewart ja alles kaheksandale kohale paigutatud Schumacher.

Sheffieldi ülikooli õppejõud dr Andre Bell selgitas tulemusi järgnevalt: «Küsimusele, kes on läbi aegade parim F1 sõitja, on raske vastata, sest me ei tea, millises ulatuses teevad sõitjad tulemusi tänu oma andele või tänu sellele, et nad sõidavad hea autoga. Meie statistiline mudel võimaldas paika panna pingerea ja hinnata meeskonna ning sõitja mõju osatähtsust ja mõned tulemused olid küllaltki üllatavad.»

Hetkel tegutsevatest sõitjatest järgnesid Alonsole, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Nico Rosberg ja Jenson Button, rohkem top20 sõitjate hulka praeguseid mehi ei mahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles