Eksperdid asuvad spordihalli varingu põhjusi uurima

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu spordihalli väikese saali katus kukkus sisse.
Pärnu spordihalli väikese saali katus kukkus sisse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kindlustusettevõtte esindaja ning sõltumatu ekspert asuvad Pärnu spordihalli varingu põhjusi ning kahjusid tuvastama ja hoone tehnilist seisukorda hindama homme.

Spordihalli väikese saali taastamine sõltub kindlustusfirma ja eksperdi hinnangust ning läbirääkimistest omaniku ning kindlustusettevõttega, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Linn kasutab spordihalli kasutusvalduse alusel. Hoone omanik on hoonestusõiguse alusel OÜ Steniard. Kasutusvaldus hoonele ja kinnistule seati 2009. aastal ning see lõpeb 2015. aastal.

Spordihalli ehituse omaniku poolset järelevalvet teostas OÜ PG Projekt.

„Linnal on toimunu kohta küsimusi, kuid enne spordihalli omanikuga kohtumist ning ekspertiisi tulemuste selgumist linn hüpoteese püstitama ei hakka. Spordihalli ei avata enne väikese ja suure saali vahel olevate kahjustada saanud kandekonstruktsioonide tugevdamist,“ lisas linnapea Toomas Kivimägi.

Laupäeval kella 13 ajal vajus sisse Pärnu spordihalli väikese saali 435ruutmeetrine katus. Inimesi spordihallis varisemise ajal ei olnud ja keegi kannatada ei saanud.

Linnavalitsuse teatel toimub algselt spordihallis aset leidma pidanud 2011. aasta U-19 noormeeste Euroopa meistrivõistluste C alagrupi 2. ringi valikturniir 5.-9. jaanuarini Pärnu kesklinna koolide võimlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles