Piltuudis: Inglise kolledžit külastas kõrvukräts

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvukräts Inglise kolledžis.
Kõrvukräts Inglise kolledžis. Foto: Anu Parts

Möödunud aasta detsembris leidsid Tallinna Inglise kolledži töötajad kooli spordihoone parklast kakuliste hulka kuuluva kõrvukrätsu.

Lind oli sattunud vareste piiramisrõngaste, kes teda nokaga tagusid, kirjeldatakse kooli veebilehel. Ajutiseks puhkuseks sobis rätsule politseimaja plekist karniis, kuid ta jõuvarud olid sedavõrd otsakorral, et lind kukkus maja ja aia vahelisse pilusse ja ei suutnud sealt iseseisvalt pääseda.

Kooli töötajad päästsid kaku välja ja kutsusid kohale keskkonnainspektsiooni spetsialistid. Nende saabumist oodates oli paljudel õpilastel võimalus Eesti metsades tavalise, kuid enamasti varjatud eluviisiga linnuga kohtuda.

Kõrvukräts on varesesuurune Eestis küllalt sage kakuline. Tema menüü koosneb väikestest loomadest – kakk jahib hiiri, karihiiri, nahkhiiri ja väiksemaid linde. Samas peab ta ka hoolas olema, et mitte ise teiste kakuliste saagiks langeda. Kõrvukräts elab metsades, kus ta teeb oma pesa kaelustuvi, vareslaste või orava mahajäetud pesadesse. Kõrvukräts ei kuulu looduskaitse alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles