Raudteejuht Sulev Loo: transiidiäri võib kaduda mõne päevaga (33)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhi Sulev Loo sõnul paistab, et lätlased teevad Venemaal kõrgel tasemel head lobitööd ja neil läheb seetõttu transiidialal paremini.
Eesti Raudtee juhi Sulev Loo sõnul paistab, et lätlased teevad Venemaal kõrgel tasemel head lobitööd ja neil läheb seetõttu transiidialal paremini. Foto: Eero Vabamägi

Eelmisel nädalal Moskvas Eesti transiidiäri võimalusi uurimas käinud Eesti Raudtee juhatuse esimees Sulev Loo soovitab eestlastel eeskuju võtta lätlastest, kes saavutasid aktiivse idasuunalise tööga Euroopa riikide seas märkimisväärse majanduskasvu.

Kunagi ma küsisin kadunud Aadu Luukase käest, et kui kiiresti võib juhtuda, et me kaotame transiidiäri. Ta vastas, et see võib juhtuda nelja päevaga. Ametlikku vedude ümber suunamist pole kunagi olnud. Meie piirkonna suurim naftafirma Rosneft lihtsalt saadab osa oma kaubast läbi Ust-Luga terminali ja niisama loogiline see ongi.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles