Herkel on valmis veel ühe aasta Vabaerakonna esimehena jätkama (3)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Andres Herkel.
Vabaerakonna esimees Andres Herkel. Foto: Jaanus Lensment

Vabaerakonna esimees Andres Herkel kinnitas, et on valmis kandideerima 5. juunil toimuval üldkoosolekul veel üheks aastaks erakonna esimeheks.

«Ei salga, et peas on olnud ka teistsugused mõtted, sest tegelikult algas üliintensiivne periood minu jaoks juba 2013. aasta lõpus, mil Vaba Isamaaline Kodanik alustas erakonnastumise protsessi,» ütles Herkel Vabaerakonna nädalakirjas, kus lisas, et see on olnud raske, ent edukas töötee.

Ta kinnitas seejuures, et nii erakonna põhikirjast kui tema sisemisest veendumusest kantud arusaam «mitte rohkem kui kolm ametiaega järjest» jääb igal juhul kehtima. «Olgu see siis selge signaal ka kõigile tõsistele esimeheks pürgijatele tuleval aastal,» kirjutas ta.

Herkeli sõnul on Vabaerakonna senisel teel väga selged tähised. 2014. aastal oli selleks tema sõnul suur töö inimeste koondamisel, mis tagas erakonna registreerimiseks vajalike protseduuride täitmise. «See polnud ju üksnes seadusega nõutud liikmehulga küsimus, vaid ka tuumiku liitmise ja esmase ühise programmitöö küsimus,» märkis ta.

2014. aasta lõpp ja 2015. aasta algus olid tema sõnul valimistele mineku ja kampaania aeg, mil erakond saavutas läbimurde avalikus toetuses. «Aasta tagasi nimetasin esmaseks väljakutseks valitud riigikogu fraktsiooni käivitamist ning professionaalsuse saavutamist. Osalt on see tulnud ehk ka erakonna muude tasanditega tegelemise arvelt, kuid lähtuda tuli arusaamast, et nüüd laotakse meie edasise tegevuse tõsiseltvõetavuse vundament riigikogus,» ütles Herkel, kelle sõnul suudab Vabaerakond parlamendis tegeleda kõigi oluliste poliitikavaldkondadega ega ole jäänud vaid paari teemaga tegelevaks protestipopulismiparteiks.

Järgmiseks väljakutseks, millega tuleb kõige enam tegeleda tuleva aasta kohalike valimiste eelsel perioodil, nimetas Herkel organisatsiooni ja piirkondade arendamist, liitlaste leidmist omavalitsustes ja üle-eestilise katvuse saavutamist. «Samas, nagu seda kajastavad ka haldusreformile tehtavad muudatusettepanekud, lähtub see katvus soovist ehitada sildu vabade kogukondadega. Me ei lähe senisele erakonnakartellile omast mõjuvõimu laiendamise ja sundparteistamise teed,» kirjutas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles