Baltimaade meistrivõistlustel jahitakse OM-norme

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Liivamägi.
Martin Liivamägi. Foto: Joosep Martinson

Sel reedel ja laupäeval kogunevad Eesti, Läti ja Leedu parimad ujujad Tallinnas Kalev SPA veekeskuses, kus selgitatakse välja Baltimaade täiskasvanute ja noorte meistrid ujumises.

Ühtlasi on Baltimaade meistrivõistlustel võimalik täita ka olümpianormi, eestlastel aga on lisaks sellele ka viimane võimalus murda end maikuus toimuvatele pikaraja Euroopa meistrivõistlustele, teatab Ujumisliit oma kodulehel. 

«Tänase seisuga on meie EM-koondises 21 sportlast, kellest 12 on A-normi täitnud ja 9 B-normi täitnud ujujat. Balti meistrivõistlustel võib sellele kahtlemata lisa tulla,» sõnas Eesti Ujumisliidu peatreener Riho Aljand. «Kindlasti on meie ujujatel väga põnev kõrvutada end ka Läti ja Leedu sportlastega ja vaadata, mis vormis nemad vahetult enne Euroopa meistrivõistlusi on,» lisas Aljand, kelle sõnul ongi ülehomme algav võistlus koondislaste jaoks EMi peaprooviks.

Eesti tippudest saab Baltimaade meistrivõistlustel näha enamikke meie koondislasi, kes ka EMil Eesti eest väljas on. «Huvitav on näha, kuidas meie sportlaste vormikõver on liikunud ja kas ollakse oma EMi eesmärkide täitmise osas pigem tõusuteel,» sõnas Aljand. Samas lisas ta, et EMini on veel aega minna ja Balti meistrivõistlused lõplikku tõde kellegi EM-i vormist ei näita.    

Baltimaade meistrivõistlused toimuvad kolmes osas. Esimene ja teine osa algavad reedel vastavalt kell 10.00 ja kell 17.00. Võistluste kolmas osa algab laupäeval kell 10.00. Võistlused korraldab Eesti Ujumisliit, toimumiskoht on Kalev SPA Veekeskus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles