Saatuslikule kohvipausile eelnes kohtumine kapoga (14)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kutser.
Priit Kutser. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Ametikoha kaotanud Priit Kutser võib linnavalitsuse reedeõhtuses kohvitamisloos tõesti olla poolsüütu kannataja, sest tund enne abilinnapeade ruumidesse minekut kohtus Keskerakonna aseesimees ja riigikogu liige Jaanus Karilaid linnavalitsuse lähikonnas kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Eerik Heldnaga.

Juhuseid tuleb elus ikka ette. Postimees kirjutas eile, kuidas ülemöödunud reedel kell pool kaheksa õhtul läksid nüüdseks endine linnapea nõunik Kutser ja Karilaid abilinnapeade Taavi Aasa (Edgar Savisaare kohusetäitja) ja Mihhail Kõlvarti kabineti eesruumi – endi sõnul selleks, kohvi juua.

Tallinna linnavalitsus asub Vabaduse väljaku kõrval, pealinna südames, kus kohvik kohvikus kinni. Ometi pidasid Kutser ja Karilaid mõistlikuks vaielda õhtutunnil linnavalitsust valvanud munitsipaalpolitseinikuga, kes oma hilisemas seletuskirjas nimetab noorsandide nõudmist ruumidesse pääseda kõigeks muuks kui lihtsalt võtme küsimiseks. Toon olnud järsk ja vastuvaidlemist mitte salliv.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles