Terviseametnikud heitsid meditsiiniuuendaja tuleriidale

, kirjanik ja tervisehuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Selli.
Tiia Selli. Foto: Arvet Mägi

Juba mitmendat kuud kestev nõiajaht doktor Riina Raudsiku vastu sundis mind lõpuks sulepea haarama ning antud teemal sõna sekka ütlema. Olen hämmastusega endalt küsinud: kas elame ikka veel pimedal keskajal, mil uuendusmeelsed teisitimõtlejad tuleriidale saadeti? Mul on piinlik Eesti Arstide Liidu ja terviseameti ebakompetentse käitumise pärast.

Ma ei ole arst, kuid olen alati terviseteemade vastu huvi tundnud ning seetõttu lugenud virnade viisi tervise- ja toitumisalaseid raamatuid. Raudsiku “Energiakriisi” lugedes mõtlesin tunnustavalt, et ometi kord on meie tavameditsiinitöötajate ridadest välja kasvanud arst, kes julgeb avalikult astuda tabletipõhise meditsiini raamidest välja. Selliseid arste tuleb tikutulega taga otsida. Need on doktorid, kes otsivad alternatiive tablettravile ning õpetavad inimestele, kuidas terveneda lihtsalt ja loomulikult, elustiili muutmise kaudu.

Raudsiku sõnul peakski iga arsti esmane nõuanne patsientidele olema õpetus, kuidas ilma ravimiteta terve olla. See on oluline ja õige seisukoht. Olen kindel, et just selle arusaama tõttu tunnevadki teatud ametkonnad ennast ohustatuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles