Galerii: Haruldane Ferrari läheb 19 miljoni euroga oksjonile

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

14. mail toimub Monacos autooksjon, mille pärliks on 1968. aasta Ferrari 275 GTS/4 NART Spider, kirjutab Auto Express.

Ferrari 275 Spider loodi Enzo Ferrari ja Ferraride USA importija Luigi Chinetti koostöös, kuna viimatinimetatu soovis suurendada limiteeritud kabriolettversiooniga 275 müüginumbreid Ühendriikides. NART on lühend North American Racing Teamist, esimene NART Spider lõpetas Sebringi 12 tunni sõidu oma klassis teisena.

Kokku ehitati vaid kümme autot, mis teeb oksjonile minevast sõidukist üliharuldase isendi, eriti, kui silmas pidada selle laitmatut konditsiooni.

Müügile minev auto oli viimane tootmisliinilt maha sõitnud 275 Spider. Selle esimeseks omanikuks oli Hispaania välisleegioni kolonel, 14 aasta pärast müüdi auto Šveitsi, seejärel jõudis see Suurbritanniasse, kus auto värviti hallist tumepunaseks.

Sarnane 275 Spider müüdi oksjonipidaja RM Auctions poolt kolm tagasi 27,5 miljoni dollari (umbes 24 miljoni euro) eest. Kuigi korraldajad hindavad mais oksjonile jõudva auto lõpphinnaks umbes 19 miljonit, on see Auto Expressi hinnangul aga pigem tagasihoidlik prognoos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles