Naastrehvide vahetamisega ei tasu enam venitada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehvide kasutamise aeg hakkab läbi saama.
Naastrehvide kasutamise aeg hakkab läbi saama. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Ehkki naastrehvidega võib sõita kuni aprilli lõpuni, ei nõua praegused teeolud enam nende kasutamist, leiab maanteeameti liiklusekspert.

"Ma ei näe enam põhjust venitada naastrehvide väljavahetamisega," tunnistas maanteeameti liiklusohutuse osakonna ekspert Villu Vane neljapäeval BNS-ile. Ta meenutas, et ametlikult on naastrehvid keelatud alates 1. maist.

Vane on varem BNS-ile öelnud, et eraldi korraldust rehvide vahetuseks keegi ei anna ja rehvide vahetamise otsuse teeb iga juht ise oma igapäevase teekonna põhjal. „Rehvivahetuse täpne aeg sõltub eelkõige sellest, kui palju ja millistel teedel sõidetakse. Siin ei ole ühest vastust ning maanteeamet täpset kuupäeva ette ei kirjuta,“ selgitas Vane.

Ilmaeenistuse prognoosi kohaselt võib ööl vastu reedet ja ööl vastu laupäeva veel temperatuur kohati alla nulli langeda.

Naastrehvide kasutusaeg on reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega „Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ja nõuded varustusele“. Määruse kohaselt on naastrehve lubatud kasutada kuni 31. märtsini, kuid erandina talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral kuni 30. aprillini. Lamellrehve tohib kasutada aastaringselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles