Vargad kaevasid end maa alt Buenos Airese panka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigile kuuluva Banco Provincia juhid keeldusid ütlemast, kui palju hoiulaegastest varastati, sest nende sisu on konfidentsiaalne. Pilt on illustratiivne.
Riigile kuuluva Banco Provincia juhid keeldusid ütlemast, kui palju hoiulaegastest varastati, sest nende sisu on konfidentsiaalne. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Pangaröövlid kaevasid Argentina pealinnas Buenos Aireses kuue kuuga tunneli, et tungida maa alt pangahoonesse ja tühjendada seal üle 100 seifi.

Politsei sõnul sai pank röövist teada alles siis, kui töötajad pärast aastavahetuse nädalalõppu eile tööle naasid. Kuigi röövi ajal hakkas alarm mitu korda tööle, nägi sündmuskohale saabunud politsei, et panga uks on suletud ja ei teinud midagi, vahendas BBC.

Riigile kuuluva Banco Provincia juhid keeldusid ütlemast, kui palju hoiulaegastest varastati, sest nende sisu on konfidentsiaalne. Pangakontori juurde kogunenud sajad vihased kliendid nõudsid oma vara tagastamist ja tahtsid teada saada, kas ka nende asjad röövlite saagiks langesid.

Kurjategijatel kulus rööviks tõenäoliselt pool aastat. Nad üürisid mullu juulis panga vastas asuva hoone ja kaevasid maa alt 30-meetrise tunneli koos valgustuse ja ventilatsiooniga. Tunnel jõudis välja täpselt ruumi, kus seifid asusid.

«See oli tõeliselt muljetavaldav rööv,» ütles prokurör Martin Nikilson, kes ei välista, et kurjategijatel oli pangatöötajate seas kaasosaline.

Paljud argentiinlased hakkasid pärast 2001. aasta finantskrahhi oma sääste pangakontode asemel just hoiulaegastes hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles