Fotod: õppusel «Kährik» harjutatakse relvastatud kurjategijate kinnipidamist

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakri poolsaarel toimub täna kaitseliidu ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) ühisõppus Kährik 2016, kus kiirreageerijad ja vanglateenistujad harjutavad riiklikult olulise objekti kaitset relvastatud ründe korral, sellele järgneb pühapäevani vältav maakaitsepataljoni suurõppus Hunt 2016.

Põhja prefektuuri kiirreageerijad harjutavad koos vanglateenistuse relvastatud üksuse ja Tallinna, Harju ning Rapla maleva liikmetega ühisõppusel Kährik 2016 riiklikult olulise objekti kaitset relvastatud ründe korral. Muu hulgas mängitakse läbi maastikuotsingu korraldamine ja relvastatud kurjategijate kinnipidamine ülimalt ajakriitilises olukorras, kus on oht pantvangikriisi tekkeks.

Kaitseliidu ja PPA ühisõppusele järgneb Pakri poolsaarel kaitseliidu eestvedamisel toimuv maakaitsepataljoni ühisõppus Hunt 2016, millest võtavad osa kaitseliidu Tallinna, Harju ja Rapla malevate sisekaitse- ja lahingukompaniid ning vastutegevuses on Kalevi jalaväepataljoni ajateenijad.

Kokku osaleb Pakri poolsaarel toimuval suurõppusel ligi 1300 kaitseliitlast. Esmakordselt on õppusel ka Läti maakaitseorganisatsiooni Zemessardze ja Leedu vabatahtliku kaitseorganisatsiooni KASP võitlejad.

Kasutatakse paukmoona ja lõhkepakette

Tegemist on Põhja maakaitsepiirkonna staabi juhtimisel toimuva kaitse- ja viivituslahinguga, kus ründavaks osaliseks on Põhja maakaitseringkonna baasil moodustatav pataljonisuurune lahingugrupp (Põhja lahingugrupp) ja kaitselahingutes tegutsevad Tallinna, Harju ja Rapla malevate sisekaitsekompaniid.

Põhja maakaitsepiirkonna ülema, kolonelleitnant Lauri Abeli sõnul on õppus Hunt 2016 Põhja lahingugrupile viimane suurem õppus pataljoni raamistikus enne osalust kaitseväe suurõppusel Kevadtorm.

Õppusel kasutatakse paukmoona ja lõhkepakette, mis ei kujuta osavõtjatele ega elanikele ohtu.

Täna pärastlõunal liiguvad Rapla ja Harjumaa teedel suurõppusele suunduvad kaitseliidu Põhja maakaitseringkonna malevate rännakkolonnid ja liikumiskiirus teedel võib olla piiratud.

Kaitseliit palub liiklejatelt mõistmist ja tähelepanelikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles