Pikhof: rakendusaktide puudumine pole kooselude sõlmimist seganud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Notar.
Notar. Foto: Peeter Langovits

Hoolimata sellest, et kooseluseaduse rakendusaktid on riigikogus vastu võtmata, registreerivad inimesed aasta alguses jõustunud kooseluseaduse alusel kooselusid ning rakendusaktide puudumine pole tõsiseid praktilisi probleeme põhjustanud.

«Tõsiseid praktilisi probleeme pole siiani õnneks esinenud,» ütles riigikogu õiguskomisjoni esimees Heljo Pikhof BNSile. «Kooseluseadus ise on jõustunud ja töötab, inimesed registreerivad oma kooselusid ja see on kahtlemata kõige olulisem.»

Pikhofi sõnul arutas õiguskomisjon kooseluseaduse rakendusakte viimati möödunud aasta 15.detsembril.

«Rakendusaktide edasine menetlemine sõltub esmalt komisjoni liikmete ja seejärel kõigi riigikogu liikmete vastavast valmisolekust,» sõnas Pikhof. «Eelnõu edasise menetlemise ajakava ei ole täna selge ning ma ei tahaks sel teemal ka mingeid oletusi teha.»

Pikhofi sõnul on õiguskomisjon praeguseks läbi arutanud ja otsuse teinud kõigi Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Vabaerakonna fraktsiooni esitatud mahukate muudatusettepanekute suhtes.

Otsustamata on Pikhofi sõnul veel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni ja Reformierakonna fraktsiooni liikme Yoko Alenderi ettepanekud. «Alenderi ettepanek sisaldab eelnõus nende sätete väljajätmist, mis nõuaksid saalis eelnõu vastuvõtmisel 51 häält,» täpsustas Pikhof.

Tema sõnul peaks näitama tulevik millal ja mis kujul on kooseluseaduse rakendusaktide eelnõuga võimalik edasi liikuda.

Kooseluseaduse rakendusaktide eelnõu läbis riigikogus veebruaris esimese lugemise, kui kukkus läbi EKRE katse eelnõu riigikogu menetlusest välja arvata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles