Kaljuranda toetas aprilli keskel presidendikandidaadina 30 protsenti (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Kaljurand visiidil Ungaris
Välisminister Kaljurand visiidil Ungaris Foto: Välisministeerium

Aprilli keskel oli kõige populaarsem võimalik presidendikandidaat välisminister Marina Kaljurand, keda toetas 30 protsenti küsitletutest, selgus uuringufirma TNS Emor poolt BNS-i tellimusel läbi viidud uuringust.

Kaljurannale järgnesid 14 protsendiga Edgar Savisaar, Siim Kallast pooldas 12 protsenti ja Indrek Tarandit 10 protsenti küsitletutest.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liidrit Mart Helmet toetas presidendikandidaadina 5 protsenti. Advokaati ja endist õiguskantslerit Allar Jõksi ning välispoliitika eksperti ja endist diplomaati Jüri Luike mõlemat pooldas 3 protsenti, riigikogu esimeest Eiki Nestorit 2 protsenti ja täpsustamata mõnda muud kandidaati 5 protsenti vastanutest. Oma seisukohta ei olnud 16 protasendil küsitluses osalenutest.

Uuringufirma TNS Emor küsitles 13.-21. aprillini personaal- ja veebiintervjuude teel 1293 valimisealist elanikku vanuses 18-74 aastat.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles