Ivi Drikkit: milleks Madruse tänav ehk Tugevam võiks alla anda (2)

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivi Drikkit
Ivi Drikkit Foto: SCANPIX

Vaidlus Madruse tänava nime üle on kestnud terve aasta. Linn on korraks taganenud ja siis tänavale elanike vastuseisust hoolimata taas Madruse nimeks pannud. Kes on sellest võitnud? Kas üldse keegi?

Meie linnas on sündmusi, mis lähevad korda suhteliselt vähestele. Näiteks vaidlused kohalike detailplaneeringute või muude mõnd konkreetset kohta puudutavate probleemide üle. Ei kutsuta ka linnarahvast hääletama, kas N linnaosa M tänava teatav maja on näiteks parklat rajades rikkunud naabrite õigusi või mitte. Seesuguseid probleeme lahendatakse kitsamas ringis, kui asjaomastes vaidlustes ei teki laiemat üldsust haaravat mõõdet.

Nii tundus ka Kvissentali linnaosa Kvissentali tee nimelise tänava ristimine Madruse tänavaks kohaliku pisiprobleemina, millest suurem osa linnarahvast poleks ehk teadnudki, kui sealsed elanikud ei oleks nimepanekut advokaadi abil vaidlustanud – nad ei soovinud muud, kui senise tänavanime Kvissentali tee säilimist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles