Kriitika: ministri plaan muudab äriühingu juhi postkastiks

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Maasik
Janek Maasik Foto: Mihkel Maripuu

Justiitsminister Urmas Reinsalu plaan kaotada nõue, et Eesti äriregistrisse kantud juriidiliste isikute juhatus asuks Eestis, muudab paljud sellised juriidilised isikud sisuliselt postkastiks, mis ei vastuta äriühingu tegevuse eest, leiab keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo.

Äriseadustiku eelnõuga peab kuritegevuse ärahoidmise vaatenurgast pöörama tähelepanu probleemkohtadele ja neid põhjustavatele riskidele, mitte aga neid ignoreerima või sootuks süvendama, ütles kripo majanduskuritegude büroo juht Janek Maasik Äripäevale.

Justiitmiinisteerium teatas, et tahab äriseadustiku eelnõuga muuta firmade juhtimise paindlikumaks ja tänapäevasemaks. Selleks lubatakse ka Eestis mitte elavatel välismaalastel siin ettevõtteid asutada ja nende juhtorganitesse kuuluda, ettevõtte asukoht peab olema Eestis. Praeguse seaduse järgi peab ka ettevõtte juhatuse asukoht olema Eestis.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles