Riiklikuks lepitajaks soovib saada 32 inimest

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riikliku lepitaja Henn Pärna juures 2012. aastal arutamas meedikute streiki haiglate liidu juht Urmas Sule, Põhja-Eesti regionaalhaigla juht Tõnis Allik ja Ida-Tallinna keskhaigla juht Ralf Allikvee.
Riikliku lepitaja Henn Pärna juures 2012. aastal arutamas meedikute streiki haiglate liidu juht Urmas Sule, Põhja-Eesti regionaalhaigla juht Tõnis Allik ja Ida-Tallinna keskhaigla juht Ralf Allikvee. Foto: Liis Treimann

Sotsiaalministeeriumi kinnitusel laekus riikliku lepitaja konkursile 32 kandidaadi sooviavaldused, millest 25 vastasid konkursi nõuetele.

See tähendab ministeeriumi kinnitusel, et esitati digiallkirjastatud CV, motivatsioonikiri ja haridust tõendava dokumendi koopia.

Edasi valib riikliku lepitaja kandidaati kolmeliikmeline komisjon, kuhu kuuluvad tervise- ja tööminister, tööandjate keskliidu esindaja ja ametiühingute keskliidu esindaja. Esimeses voorus analüüsib komisjon esitatud dokumente.

Pühapäevani sai esitada oma kandidatuuri riiklikuks lepitajaks.

Riikliku lepitaja töö eesmärk on olla kollektiivsete töötülide lahendamisel neutraalne vahendaja, kes aitab osapooltel jõuda mõlemaid rahuldavate tulemusteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles