Kaljurand vabanes jalavõrust ja sai kapolt loa sõita välismaale puhkama (6)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama juht Ain Kaljurand koos uurijatega oma vahistamisõhtul.
Tallinna Sadama juht Ain Kaljurand koos uurijatega oma vahistamisõhtul. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Sadama kriminaalasja kahtlustatavad Ain Kaljurand ja Allan Kiil vabanesid jalavõrust, kapo andis Kaljurannale loa sõita välismaale puhkama.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro nentis, et uurimine on jõudnud sellisesse faasi, kus pole enam vaja kasutada tõkendina jalavõru. Mõlema kahtlusaluse tõkend vahetati aprilli algul kõige leebema tõkendi ehk elukohast lahkumise keelu vastu.

Elukohast lahkumise keeld tähendab seda, et kahtlusalune ei tohi ilma menetleja loata olla kodust eemal rohkem kui kolm ööpäeva. Täna selgus, et kapo on koguni sedavõrd lahke, et lubas Kaljuranna tõkendist hoolimata välismaale sooja päikest nautima.

«Kui me näeksime, et see kohtueelset uurimist hakkaks segama, ei saaks me seda ju endale lubada,» vastas kapo pressiesindaja Harrys Puusepp küsimusele, kas kapo ei pelga, et Kaljurand välismaale jõudes näiteks sinna jääbki. Puusepa sõnul pole neil alust karta, et kahtlusaluse välismaale lubamine muudaks kriminaalasja uurimise või kohtupidamise raskeks või võimatuks.

«Saame kinnitada, et Ain Kaljurand taotles ja menetleja lubas tal olla elukohast kauem kui kolm päeva eemal ja välisriigis viibida. Menetlus on sellises staadiumis, kus tema reisimine tõendite kogumist ei ohusta,» kommenteeris Puusepp.

Kuhu Kaljurand puhkusele läheb, jättis Puusepp eraelu kaitsest tulenevalt ütlemata.

Tallinna Sadama endist juhatuse esimeest Ain Kaljuranda ja juhatuse liiget Allan Kiili kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises ja rahapesus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles