Peterburis avatakse külastajatele Uus-Hollandi saar

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Esimese kuju Peterburis
Peeter Esimese kuju Peterburis Foto: SCANPIX

Kolmnurkne Uus-Hollandi tehissaar avab end külastajatele selle aasta augustis, kuid pargi restaureerimine kestab veel kuni 2019. aastani.

Kõigepealt tehakse pargis korda kolm hoonet: endine sepikoda, mereväe vangla ja komandöri maja. Lisaks saab park endale veel maitsetaimeaia ning ühtlasi istutatakse hulgaliselt puid, vahendab Lonely Planet.

Veel leiab taasavatud pargist uhke mänguväljaku, klaasist, puust ja metallist infokeskuse, galerii ja lavaga paviljonid ürituste korraldamiseks. Saar jääb aasta läbi avatuks ning talviti tehakse sinna ka uisuväli.

Ajalooline saar oli sajandeid suletud, kuigi osa sellest oli viimastel suvedel erinevate turgude, kontsertide ja spordiürituste jaoks avatud. Saare ehitamist alustati juba Peeter Suure ajal ning see valmis 18. sajandil. Sellest ajast peale on saar olnud mereväe käsutuses. Seal oli laevaehitustehas, ladu ning mereväe vangla.

20. sajandi alguses asus seal ka Venemaa kõige võimsam raadiosaatja, mille kaudu ka Lenin 1917. aastal edastas kuulsa teate revolutsioonist. Saar sai Teise maailmasõja ajal tugevasti kannatada, pärast mida jäeti saar ka sisuliselt maha. Siiski on Uus-Hollandi saarel võimalik veel näha häid näiteid kunagisest Vene arhitektuurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles