Rahakoer tunneb Šveitsi frangid nagu niuhti ära

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud aasta mais politsei- ja piirivalveametile (PPA) kingitud retriiverikutsikast peene nimega Mad About Blue Basteta on nüüdseks saanud energiline Evra (sõnast euro), kel inimestega üks ühine suur armastus – raha.

Evra on PPA teenistuses esimene rahakoer, keda koolitab üle 30-aastase staažiga koerajuht Oleg Potaptšuk. Aastane Evra tunneb  rahalõhna hästi. Oleg treenib teda käibest maas olevate hakitud eurokupüüridega, mis on harjutusplatsiks kohendatud PPA garaaži ära peidetud. Evra otsib raha teatud piirkonnast käsu peale ning leides saab maiustuse ja kiituse.

Koer tunneb rahatrüki lõhna ja mitte ainult eurode oma. «On proovitud, kas koer tunneb ära Šveitsi frangid, mille puhul ei pruugi inimene ka kohe selle peale tulla, et tegemist on rahaga, aga värvispetsiifika on ikkagi sama,» selgitas Potaptšuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles