Hispaania kuningas kuulutas välja erakorralised valimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania kuningas Felipe VI.
Hispaania kuningas Felipe VI. Foto: Reuters

Hispaania kuningas Felipe VI andis pärast koalitsioonikõneluste lõplikku nurjumist parlamendi spiikrile Patxi Lópezele ülesande saata alam- ja ülemkoda erakorraliste valimiste esilekutsumiseks laiali.

Felipe VI jõudis erakonnajuhtidega peetud kõneluste järel veendumusele, et puudub võimalik peaministrikandidaat, ja alustas põhiseadusliku mehhanismi rakendamist erakorraliste valimiste esilekutsumiseks, teatas kuninglik palee avalduses.

Teisipäeval tehtud viimane koalitsiooni moodustamise katse lõppes edutult.

Erakorraliste valimiste tõenäoline kuupäev on 26. juuni.

Hispaania 20. detsembri valimised tegid lõpu traditsioonilisele kahepartei süsteemile, tugeva toetuse sai kaks uut erakonda. Ükski partei ei saavutanud 350-kohalises parlamendis enamust ning keegi neist ei ole suutnud koguda piisavat toetust valitsuse moodustamiseks.

«Me oleme liikumas uute valimiste poole,» ütles Sanchez pärast kohtumist kuningas Felipe VI-ga, kellele ta ütles, et ei suutnud jõuda koalitsioonileppeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles