Iduettevõtja: eestlastega on raskem start-up’i teha kui mujal

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Hiiemaa
Kristjan Hiiemaa Foto: Toomas Tatar

Kassa- ja laotarkvaraettevõtte ERPLY asutaja ja juht Kristjan Hiiemaa ütles intervjuus Danske liidrite foorumi eel, et idufirmat tehes on oluline valida endale õige meeskond.

«Eestlastega on võib-olla raskem start-up’i teha kui mujal, sest meil on palju negatiivset vastutöötavat energiat. Seetõttu on oluline valida endale õige tiim ning seda kogu aeg tuunida. Ettevõtja peab valima endale sellised inimesed, kes aitavad tal asju saavutada, tema eest midagi ka ära teevad ja teda motiveerivad järgmiseid eesmärke vallutama,» kirjeldas Hiiemaa Danskele.

Lisaks arvas ta, et enamik vanakooli ettevõtjatest, kui nad oleksid olnud ERPLY asutajate ringis, oleksid praeguseks hetkeks juba pensionile jäänud. «Aga meil on rahutus hinges, mis sunnib edasi. Paljud ei peaks sellisele tempole vastu,» ütles ta.

Kriitikat jagus Hiiemaal ka Danske eilsel konverentsil esinedes, kus ta ütles, et tema hinnangul tegeleb suur osa Eesti ettevõtetest praegu tiksumisega. «Maksavad laenud-liisingud ära ja asi ants,» ütles Hiiemaa.

Samas üldise ühiskondliku fooni suhtes oli ta lootusrikkasm. «Keegi ei ole millegagi rahul ja see on äge. Loodetavasti liigutakse siis uuele tasemele,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles