Tallinna-Tartu bussi juht maadles pool sõiduaega purjus lärmajaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe ekspressbuss
Sebe ekspressbuss Foto: Elm Riig / Sakala

Üleeile õhtul Tallinnast startinud Sebe buss hilines Tartusse jõudmisega ligi tund aega, sest bussijuht ja reisijad olid hädas purjus räuskava kaassõitjaga, keda ei õnnestunud tükk aega politseile üle anda.

Kell 19 Tallinnast startinud bussiga sõit osutus paljudele reisijatele äärmiselt ebameeldivaks, kui purjus vene mees hakkas reisijaid tülitama, üle bussi räuskama ja sõimama, ning keeldus bussi kinni pidanud juhi korraldustele vaatamata sõidukist väljumast. «Esimene paanika tekkis, kui mees istus ühe neiu kõrvale ja teda ahistama hakkas. Bussijuht üritas teda korrale kutsuda. Mees jätkas räuskamist bussis ringi joostes,» kirjeldas üks reisija Postimees.ee’le.

Esimest korda pidas juht bussi kinni Põltsamaa ristis, teades, et seal läheduses on vähemalt kaks politseipatrulli. Postimehega rääkinud reisija sõnul helistasid nii bussijuht kui ka teised sõitjad korduvalt politseisse. «Kuid politsei keeldus kohale tulemast, väites, et neil on «prioriteedid»,» imestas neiu.

«Kuna mees ei jäänud vait ning läks bussi WCsse suitsetama, mille peale tuletõrjesignaal tööle hakkas, läks bussijuht teda sealt välja tirima. Mees keeldus suitsetamist lõpetamast ning tekkis käsikähmlus, bussijuht pidi mehe vastu maad suruma, et ta vastupunnimise lõpetaks,» kirjeldas naine.

Veel pärast sedagi tülitas mees kõiki reisijaid, suvaliselt nende kõrvale istudes. Naine märkis, et lootis vaid väga, et mehel nuga ega muid relvi kaasas poleks.

«On arusaamatu, miks politsei ei tulnud välja? Bussijuht ei saa samamoodi rahulikult sõita, kui keegi kõrval räuskab, see ei ole turvaline olukord,» leidis ta.

Neiu sõnul reageeris politsei lõpuks pärast vähemalt neljandat telefonikõnet. «Politsei tuli Tartu linnaserva bussile vastu ja lärmaja tõsteti maha.»

Kell 19 Tallinnast startinud liinibuss jõudis naise sõnul lõpuks sihtkohta pärast kella 22 ehk üle poole tunni hiljem.

Politsei: bussijuht ei soovinud oodata

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel ütles, et politseisse tuli siiski vaid kolm kõnet. «Esimene kõne tuli kell 20.34 bussijuhilt, kes kurtis, et on Adavere kandis ja bussis on joobes agressiivne isik, kes räuskab ja märatseb ning segab reisijaid. Ta pakkus, et jääb Adaverre ootama, et joobes isik politseile üle anda,» vahendas Peitel. Juhtimiskeskus võttis ühendus Jõgeva patrulliga, kes ütles, et jõuaks bussi juurde ca 20 minutiga. «Siis arvas bussijuht, et ei soovi politseid nii kaua oodata ja ütles, et katsub ise hakkama saada ja sõidab edasi.»

Järgmise kõne tegi bussijuht juba 5 minuti pärast, kui oli jõudnud Puhu risti. «Siis öeldi, et Jõgeva patrulli vabanedes saadetakse politsei kohapeale, et bussijuht jääks ootama. Jällegi ütles juht, et liigub ikkagi edasi ega jää ootama.»

Viimase kõne sai politsei kell 21.01, kui buss jõudnud Laeva valda. «Siis ütles bussijuht, et nüüd ta tahab, et patrull tuleks bussile vastu. Nüüd patrull hakkas juba Tartust bussile vastu sõitma. Viimane kirje on meil Tartu patrullilt, kes andis kell 21.24 teada, et Tiksoja ristis Tähtvere vallas on nad bussi kinni pidanud ja viivad joobes isiku kainenemisele,» rääkis pressiesindaja.

Tema kinnitusel koostati isikule ka väärteoprotokoll avaliku korra rikkumise eest.

«Nii et prioriteetsusest kõnedes juttu polnud, vaid sellest, et ühte või teise kohta sõitmine võtab patrullil aega. Bussijuht hindas algul olukorda selliseks, et saab ise hakkama, siis esialgu patrulli välja ei saadetudki,» selgitas Peitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles