Vaher: Savisaar varjutab IRLi-fantaasiatega oma häbiplekki

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: SCANPIX

IRLi peasekretäri Ken-Marti Vaheri sõnul püüab Edgar Savisaar tema parteile viidates juhtida lihtsalt tähelepanu ebasoodsatelt küsimustelt mujale, lastes käiku juba harjumuspärase valedepagasi.

«Keskerakonna esimees püüab varjutada Vene riigilt Keskerakonna võlgade maksmiseks raha küsimise fakti uute fantaasiatega,» kommenteeris Vaher Postimees.ee’le.

«Savisaare poliitiline valedepagas kubiseb ju sellistest manipulatsioonidest, seda peaksid meie vaba meedia arhiivid hästi kajastama. Puru-silma-meetodil võib olla edu mõnes poliitilises sektis, mitte aga mõtlevate inimeste seas.»

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar pakkus ajalehele Pealinn antud intervjuus, et idarahaskandaali päästis valla Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), kes üritas nii pärssida Reformierakonna rünnakut majandusminister Juhan Partsi vastu.

Vaher meenutas, et kaitsepolitsei avalikustatud teave näitab otsest Vene riigi ja Keskerakonna seost, milles on võimalikke riigireetmise ja vandenõu elemente.

«Selle juhtumi sügavust ja ulatust peaksid Eesti kriminaalasutused täiendavalt uurima.»

Vastutusest rääkides on tema sõnul kõigile selge, et Edgar Savisaar ongi Keskerakond.

«See on autoritaarne erakond, kus kõike suunab ja käsib erakonna juht. Sellele vaatamata vastutab kogu keskerakondlik poliiteliit, sest kui raha küsimine oleks läinud läbi ja seda poleks kapo tõkestanud, naudiksid nad kõik selle raha eest ostetud valimiskampaaniat täie rinnaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles