Üks valimisringkond kellele ja milleks?

Vahur Kollom
, Eesti Vabaerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kollom
Vahur Kollom Foto: Erakogu

Pärast iseseisvuse taastamist on ametis Tartu volikogu kaheksas koosseis. Mandaatide arv on olnud Tartus 49, kuid neid ei ole alati jagatud ühtemoodi. 1993. aastal otsustas volikogu, et Tartus on kuus valimisringkonda. 1996. aastal otsustati, et on neli ringkonda. 2002. aastal otsustas volikogu, et hakkab olema üks valimisringkond. Nii on see püsinud siiani. 

Mõnes mõttes ei tundugi ju lugejale kõiges selles midagi eriskummalist. Lihtsalt formaalsus. 

Reformierakondlane Hannes Astok märkis 12. märtsil 2002 Tartu Postimehes ühe valimisringkonna kohta: «Ometi ei peaks me seda kartma. Iga linlane peaks saama hääletada nii Jüri Adamsi, Aadu Musta, Väino Kulli kui ka Toomas Teini, just temale meelepärase kandidaadi poolt. Linlaste suhtes on kõige ausam selline otsus, et iga Tartu hääleõiguslik kodanik saab oma valiku teha kõigi volikokku kandideerijate seast. Arusaadavus ja ühetaolised võimalused kõigile valijatele on toimiva demokraatia tunnus.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles