Leedu valitsus kavandab emigreerumisevastaseid meetmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pere rongi peale minemas
Pere rongi peale minemas Foto: SCANPIX

Leedu valitsus kohustus neljapäeval andma kuu aja jooksul hinnangu viie ministeeriumi kavale vähendada emigreerimist ja pakkuda uusi vahendeid selle vähendamiseks, kuid sotsiaalpoliitikaasjatundjad ei oota selles küsimuses läbimurret ja seostavad valitsuse samme lähenevate seimivalimistega.

Peaminister Algirdas Butkevičiuse sõnul esitasid sotsiaal-, majandus-, sise-, haridus- ja välisministeerium neljapäeval oma tegevuskavad emigratsiooni vähendamiseks.

Peaminister tõdes, et «kavad on head, kuid leedulased teavad neist vähe».

Sotsioloog ja majandusteadlane Romas Lazutka nimetas valitsuse tegevust ettevalmistuseks valimisteks. Tema arvates ei õnnestu sügiseks midagi tegelikult muuta, sest riigitöötajate palkade tuntavaks suurendamiseks ja elanikkonna ostuvõime tõstmiseks tuleb parandada maksude kogumist ja reformida maksundust.

«See on naeruväärne. Nad ei võta vastu ühtki tähtsat seadust üksi sellepärast, et läheneb suvi ja valimispalavik,» ütles Lazutka BNS-ile.

Statistikaameti andmeil lahkus mullu Leedust 37 000 kodanikku, naasis umbes 18 500.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles