Kotka ja Ivanova astusid Keskerakonna aseesimehe kohalt tagasi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka.
Siret Kotka. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna kongressil erakonna aseesimeesteks kinnitatud Siret Kotka ja Olga Ivanova esitasid avalduse tagasi astumaks Keskerakonna aseesimehe ametikohalt seoses erakonna põhikirja muudatuste registreerimata jätmisega, seega jätkavad Keskerakonna aseesimeestena Yana Toom ja Jaanus Karilaid.

Olga Ivanova.
Olga Ivanova. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Kotka ja Ivanova selgitasid, et nad otsustasid aseesimehe positsioonist loobuda pärast nõupidamist erakonna esimehe ja teiste aseesimeestega.

«Kuna Kadri Simsoni juhitud töörühma muudatusettepanekuid ei registreeritud ja erakonnal ei saa olla nelja aseesimeest, otsustasime sellise lahenduse kasuks. Loomulikult jätkame erakonna juhatuse liikmetena, milleks kongress meile mandaadi andis,» ütlesid Kotka ja Ivanova oma avalduses.

Vastavalt veebruaris vastu võetud Keskerakonna juhatuse otsusele täidab Edgar Savisaare äraolekul esimehe ülesandeid aseesimees Yana Toom.

Neljapäeval teatas Keskerakonna juhatuse liige ja riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson, et nelja aseesimehe ametisse nimetamine oli ekslik. «Keskerakonna kongressil 29. novembril polnud kohe selge, et põhikiri jäi uuendamata. Seetõttu kinnitas kongress ekslikult neli aseesimeest. Kuna kehtiva põhikirja kohaselt seda teha ei saanud, ei ole erakonnal aseesimehi kuni järgmise kongressini,» ütles Simson.

Ka Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles eile, et nelja aseesimehe ametisse kinnitamine läks praeguse põhikirjaga vastuollu ning erakond analüüsib, kuidas edasi käituda. «Minu pakkumine esimehele ja juhatusele on, et aseesimeestest saavad esimehe asetäitjad ning erakonnal aseesimehi ei ole,» ütles Toobal neljapäeval.

Keskerakonna kohtuvaidlus uue põhikirja kinnitamise üle jõudis kolmapäeva õhtul lõpule, kui riigikohus ei võtnud asja menetlusse, mis tähendab, et kehtima jääb Keskerakonna vana põhikiri. Novembris peetud kongressil jäi uus põhikiri kinnitama, kuna selle poolt hääletas 410 kongressi saadikut, mis ei moodustanud nõutavat kahekolmandikulist häälteenamust kongressil osalenud 1031 saadikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles