Sutter: loomad kannatasid inimeste saamatuse tõttu (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägiveis. Pilt on illustratiivne.
Mägiveis. Pilt on illustratiivne. Foto: Laura Oks

Saaremaa Ökoküla omanik Hando Sutter kinnitas täna, et olukord temale kuuluvas ökokülas on äärmiselt kahetsusväärne ja ta ei taanda end vastutusest, kuigi ei osale firma igapäevatöös. Sutteri sõnul on loomad nädala algusest veterinaaride hoole all.

«On äärmiselt kahetsesväärne, et loomad on pidanud kannatama inimeste saamatuse tõttu ja kui ma ütlen inimeste saamatuse tõttu, siis ma ei taanda ennast siit välja,» ütles Sutter «Aktuaalsele kaamerale», vahendab ERRi uudisteportaal.

«Ma omanikuna julgen küll kinnitada, et kõik see, mida omanikud peaksid tagama, ehk see, et ettevõttes oleks piisavad ressursid, piisav oskusteave ja kõik võimalused, selleks et töö saaks hästi tehtud, kõik see oli olemas,» rääkis Sutter. « Sügisel oli varutud piisavalt sööta, see oli paigutatud katuse alla, tagatud veterinaarabi, on näha vähemalt arvetest, et veterinaartastid on seal regulaarselt käinud, miks see sööt ei jõudnud õigel ajal loomadeni ja õiges konditsioonis, sellega praegu tegeletakse.»

Ajaleht Meie Maa avalikustas neljapäeval, et Eesti Energia juhile ja Eesti ühele suuremale lambakasvatajale Hando Sutterile kuuluvas farmis surid osad loomad nälga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles