Toobal taotleb ERJK suhtes õiguskaitset (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Elmo Riig

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni (ERJK) liige Priit Toobal esitas Tallinna halduskohtule esialgse õiguskaitse taotluse, et taotleda kohtu keeldu ERJK tegevusele, mis takistab Toobalil ERJK töös osalemist.

«Esitasin kohtule esialgse õiguskaitse taotluse, sest ERJK aseesimees Kaarel Tarand teatas avalikkusele, et kavatseb igati takistada minu osalemist 4. mail toimuval komisjoni istungil,» teatas Toobal Postimehele Keskerakonna pressisekretäri vahendusel.

Toobali sõnul on tegemist «äärmiselt kummalise olukorraga», sest ERJK poolt saadeti talle kui komisjoni liikmele kutse järgmisele koosolekule, kuid samas teatas Tarand meediale, et kavatseb osalemist takistada.

«Keskerakonna juhatus esitas mind konsensuslikult ERJK liikmeks kehtiva seaduse alusel, ja ERJKl pole volitust ega pädevust piirata seaduse alusel komisjoni liikmeks nimatatud isiku õigust osaleda komisjoni töös,» rõhutas Toobal.

Tema sõnul on kehtiv seadus ühemõtteline ja selle kohaselt ei saa ERJK valida ise oma liikmeid või kitsendada isikute ringi, kes võivad komisjoni kuuluda.

Toobal märkis, et ka justiitsminister Urmas Reinsalu on avalikult möönnud, et komisjoni liikmeks olekut saab piirata ainult seaduse alusel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles