Luganskisse ilmus liba-McDonald's

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liba-Mc Ukraina separatistide kätte langenud Luganskis, millel ilutsemas ka nn rahvavabariigi lipp.
Liba-Mc Ukraina separatistide kätte langenud Luganskis, millel ilutsemas ka nn rahvavabariigi lipp. Foto: SCANPIX/REUTERS

Ida-Ukrainas separatistide poolt kontrollitud Luganskis hakkasid kohalikud ärimehed kaks aastat tagasi uksed sulgenud McDonald'si restoranis müüma kuulsa kiirtoiduketi stiilis hamburgereid. Isetegevuse õiguspärasust on asunud firma sõnul uurima McDonald'si juristid.

McDonald's otsustas oma äritegevuse Ukraina linnas Luganskis lõpetada 2014. aasta maikuus julgeoleku kaalutustel, pärast seda kui venemeelsed separatistid otsustasid keskvõimule vastu hakata ja kuulutasid piirkonnas ühepoolselt välja iseseisvuse.

Endise McDonald'si restorani ülevõtmine on aga suurfirma sõnul olnud ebaseaduslik. Reutersile saadetud piltidelt võib näha, et söögikohale on elu sisse puhutud ja McDonald'si tooteid meenutavate hamburgeride ja friikartulite müümine on täies hoos.

Kõik McDonald'si logod ja muu nende brändiga seostuv on samas restoranihoonelt eemaldatud. Maja katusel ilutsevad siiski tähed M ja C ning sinna on lisatud nn Luganski Rahvavabariigi sini-punase ja helesinise triibuline lipp.

«Meie juristid tegelevad hetkel antud küsimusega,» ütles McDonald'si Ukraina haru pressiesindaja, lisades, et keegi ei ole nende poole pöördunud palvega, et kiirtoidukett Luganski restoranid taasavaks.

«McDonald'si kaubamärgi kasutamine on firma intellektuaalse omandi õiguste rikkumine. Kui see peaks olema küsimus ka antud juhul, tuleb see vastavalt kehtivale seadusandlusele lahendada.»

Reutersi sõnul puuduvad neil hetkel andmed, kes täpselt antud Luganski McDonald'si restorani taasavas. Kui helistati söögiasutuse kontaktnumbritele, ütlesid telefonile vastanud, et nad ei oma antud äriga mingeid seoseid.

Separatistliku Luganski kaubandusministeeriumi õigusosakonnast vastati samuti Reutersile, et nad ei tea antud küsimusest midagi ja ametnikud ei ole selle teemaga kokku puutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles