Etendus jäi ära, sest Merle Jääger tegi samal ajal aiatööd (1)

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Jääger ja Aivar Tommingas mängivad lavastuses «Pildilt kukkujad» Bruno ja Emmy flirti.
Merle Jääger ja Aivar Tommingas mängivad lavastuses «Pildilt kukkujad» Bruno ja Emmy flirti. Foto: Tõnis Järs / Vanemuine

Reedel jäi Sadamateatris ära Vanemuise etendus «Pildilt kukkujad», sest üks keskseid osatäitjaid Merle Jääger oli Tartust eemal viibides ekslikult vaadanud, et samal õhtul tal etendust ei ole.

«29. aprillil jäi ära etendus «Pildilt kukkujad», sest näitleja Merle Jääger ei jõudnud inimliku eksituse tõttu etendust andma,» vastas Tartu Postimehe järelepärimisele Vanemuise kommunikatsioonijuht Kertu Tombak.

Mis siis juhtus? «Veider küll, aga ma vaatasin sel nädalal mitu korda järele, et mul ei ole reedel etendust. Ja veel eelmisel õhtul kontrollisin ka üle,» ütles Merle Jääger. «Ma ei saa siiani aru, kuidas ma nii mööda sain vaadata, tõesti ei saa aru!»

Inimlik eksitus juhtus parajasti siis, et kui näitleja oli Tartust eemal vanas maamajas. «Ma suskisin rõõmsalt oma aiamaad ja nautisin igasuguste süümepiinadeta mulda ja muud loodust,» selgitas ta.

Teatrist küll helistati talle, kui oli märgata enne etenduse algust, et näitleja on trupist puudu, aga ta ei oleks etenduseni alles jäänud ajagi Setomaalt pärale jõudnud. «Mul ei olnud transpordivahendit. Isegi kui oleks olnud auto, oleks päästnud mind võibolla ainult Marko Asmer või politseieskort,» ütles Jääger. «Mul on kohutavalt piinlik ja ma siiralt vabandan ette ja taha.»

Tiina Laanemi kirjutatud ja Andres Noormetsa lavastatud draama «Pildilt kukkujad» esietendus mullu 21. novembril. Laval on Merle Jääger, Aivar Tommingas, Maria Soomets ja Helgur Rosenthal.

Tänavuse hooaja viimane «Pildilt kukkujad» tuleb vaatajate ette 7. mail. Piletid on Vanemuise veebilehe andmeil välja müüdud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles