Kuulsused, kes kandsid Metropolitani muuseumi galal H&Mi loomingut

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulsused kandsid Metropolitani muuseumi galal H&Mi loomingut. Laulja Ciara detailiderohke julge kleit oli kui ehtekunstniku poolt loodud – metallketist valmistatud rombimustrilisele võrgule olid kinnitatud Swarovski kristallidest ripatsid. Erilist rõhku pandi ka kaeluseosale.
Kuulsused kandsid Metropolitani muuseumi galal H&Mi loomingut. Laulja Ciara detailiderohke julge kleit oli kui ehtekunstniku poolt loodud – metallketist valmistatud rombimustrilisele võrgule olid kinnitatud Swarovski kristallidest ripatsid. Erilist rõhku pandi ka kaeluseosale. Foto: AFP / Scanpix

H&M disainis prestiižika moeõhtu tarbeks unikaalsed kostüümid laulja Ciarale, multitalentidele Jennifer Hudsonile ja Hailee Steinfeldile, modellidest vennale-õele Lucky Blue ja Pyper America Smithile ning legendaarsele modellile Amber Vallettale.

Juba teist aastat järjest oli H&Mil au rõivastada Metropolitani kunstimuuseumi kostüümiinstituudi heategevusõhtul valitud kuulsaid külalisi. Lastes end inspireerida selle aasta näituseteemal ,,Manus x Machina: mood tehnoloogia ajastul”, kasutas H&Mi disainitiim oma loomingus nii käsitöötraditsioone kui kõrgtehnoloogiat.

,,Väärtustasime kostüümiinstituudi heategevusgalale komplekte luues igat hetke. Meie suurim armastus H&Mis on mood ning oli tõeliselt inspireeriv luua rõivaid suurepärastele külalistele kasutades kõige imepärasemaid tehnikaid ja detaile,” lausus H&Mi disaini- ja loovjuht Pernilla Wohlfahrt.

,,Olen olnud kaua aega H&Mi suur fänn. Mul oli hea meel olla  kutsutud külaliste seas ning osaleda koos tiimiga unikaalse õhtukleidi loomisel. See oli tõeliselt eriline kogemus,” tõdes laulja Ciara.

,,Koostöö H&Miga erakordse kleidi loomisel oli imeline kogemus. Üle meetri pikkune jalustrabav slepp pani mind end tõeliselt glamuursena tundma,” ütles laulja ja näitleja Jennifer Hudson.

Näitus ,,Manus x Machina” toob fookusesse nii masinate kui inimeste poolt teostatud moe ning uurib, kuidas nende kahe traditsiooni piirid muutuvad üha hägusemaks. Näituse teema inspireeris H&Mi tiimi looma kuulsuste iseloome peegeldavaid komplekte, mille teostamisel kasutati tehnikad nagu laserlõikus, käsitöötikandid ja plissee.

Laulja Ciara detailiderohke julge kleit oli kui ehtekunstniku poolt loodud – metallketist valmistatud rombimustrilisele võrgule olid kinnitatud Swarovski kristallidest ripatsid. Erilist rõhku pandi ka kaeluseosale.

Foto: AFP / Scanpix

Laulja ja näitleja Jennifer Hudson kandis valget pärltikandiga kaunistatud korsettülaosaga siidist kleiti, mille viimistles glamuurne üle meetri pikkune slepp.

Näitleja ja laulja Hailee Steinfeld kandis minimalistlikult glamuurset smaragdrohelist õhtukleiti, mille korsettülaosa kattis littertikandis võrgumuster. Maani ulatuva seelikuosa muutis efektseks pikk lõhik.

Modell Lucky Blue Smith nägi šikk välja luuvalges õlgu rõhutavas Itaalia villakangast smokingujakis. Nii Lucky jakki kui siidpluusi ehtisid Swarovski kristallnööbid.  Smithi püksid olid valmistatud põneva metalse läikega nahast. 

Foto: AFP / Scanpix

Modell Pyper America Smithi lummav hõbedane kleit rakendas nii käsitööd kui masinatemaailma võimalusi. Kleidi üleosa kaunistasid litrid, siidtüllist seelikut aga käsitsi kinnitatud laserlõigatud vinüülist suled ja narmad.

Foto: AFP / Scanpix

Modell Amber Valletta kandis elegantset jätkusuutlikest materjalidest valmistatud sügavsinist siidtaftkleiti, mida kaunistasid taaskasutusplastist litrid ning üle tuhande käsitsi välja lõigatud ning kleidile õmmeldud orgaanilisest siidist õielehte, mis olid varasemalt kuumtöötlemiprotsessi abil kaetud läikiva vinüülmaterjaliga.

Valetta kaaslane Teddy Charles kandis õlajoont rõhutavat musta smokingut, mida ehtisid siidsatiinist reväärid. 

Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles