Keenia majarusudest päästeti kuuekuune laps

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel kokku varisenud maja rusudes käib siiani pääste-ja otsingutöö
Reedel kokku varisenud maja rusudes käib siiani pääste-ja otsingutöö Foto: SCANPIX

Päästetöötajatel õnnestus täna elusana leida rohkem kui kolm päeva Keenias majarusude all lõksus olnud kuuekuune tüdruk ja ta isale üle anda. Tüdruku ema on siiani kadunud, vahendab Reuters. 

Nairobis reede öösel peale mitmepäevast rasket vihmasadu kokku varisenud kuuekorruselise kortermaja varemetest on seni leitud vähemalt 21 surnukeha. Vaeses Huruma piirkonnas asunud kortermaja omanikud on kinni peetud ja neid küsitletakse.

«Laps, kes oli rusude all olnud umbes 80 tundi, leiti tekki tekkimässituna ambrist. Ta kannatas küll veepuuduse all, kuid muid füüsilisi vigastusi tal ei olnud,» kirjeldas Keenia Punase Risti esindaja lapse seisundit.

Dealeryn Saisi Wasike nimeline tüdruk tuvastati haiglas tema isa poolt, kelle sõnul on ta kiiresti paranemas. Lapse ema otsitakse rusude hulgast siiani.

Taolised majavaringud on kiiresti laienevas Nairobis saanud suureks probleemiks.

Kohalikul valitsus ei suuda tänu populatsiooni plahvatuslikule kasvule tagada elementaarset infrastruktuuri ja neil puudub ülevaade, kas rajatistel on ehitusload ning kas need vastavad kehtestatud nõuetele.

Eriti suur on see probleem slummides, kus olemasolevate majadele ehitatakse peale mitmeid korruseid.

Kokku varisenud kuuekorruselise maja varemeid külastas laupäeval ka keenia president, kes on nüüd käskinud sarnased ehitised üle vaadata ja kindlustada nende ohutus.

Eile ütlesid päästetöötajad, et rohkemate ellujäänute leidmise tõenäosus rusudest on väike. Praeguseks on päästetud umbes 136 inimest. Kadunud on siiani kümneid isikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles