Haiglaõde plaanib avada oma kodus hooldekodu

Martin Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Teder nendib, et kuigi elementaarsed tingimused põdurate hooldamiseks on tema kodus olemas, tuleks näiteks ehitada saunale lisaks duširuum.
Merike Teder nendib, et kuigi elementaarsed tingimused põdurate hooldamiseks on tema kodus olemas, tuleks näiteks ehitada saunale lisaks duširuum. Foto: Martin Pau

Haiglas üheksa aastat vähihaigeid põetanud Merike Teder näeb end vaimusilmas pidavat midagi pisipansionaadi- või hooldekodulaadset, kus oleks püsivalt kuus või enamgi klienti.

See kujutluspilt pole samas pelk plaan, sest üks hooldatav – paraku nüüdseks siitilmast lahkunu – on Tederil juba olnud ning insuldi üle elanud haiget sugulast hooldab ta oma Järvselja kodu ühes toas neil päevilgi.

«Praegu oleks meil ruumi, et võtta juurde veel abivajajaid,» hindas Teder. «Perspektiivis võiks meil olla hooldada vähemalt kuus inimest, aga see eeldaks juba maja ülemise korruse väljaehitust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles