Niger tahab ELi käest saada üks miljard eurot oma põgenikekriisiga toimetulekuks (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Aafrika põgenikud Nigeris
Lääne-Aafrika põgenikud Nigeris Foto: SCANPIX

Maailma vaesemate riikide hulka kuuluv Niger soovib saada Euroopa Liidult umbes üks miljard eurot abiraha, et tulla toime põgenikevooluga, mis seda riiki läbib.

Nigerit kasutavad transiitriigina Lääne-Aafrikast pärit migrandid, kes loodavad jõuda Põhja-Aafrikasse ja sealt edasi üle Vahemere Euroopasse, edastab Reuters.

Nigeri välisminister Ibrahim Yacoubou esitas ELile rahapalve eile pealinnas Niameys toimunud rändekonverentsil, kus olid kohal ka Prantsusmaa välisminister Jean-Marc Ayrault ja Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier.

«Niger vajab ühte miljardit eurot tulemaks toime illegaalsete migrantide massiga. Palume rahalist abi nii Euroopa Liidult kui Prantsusmaalt ja Saksamaalt. Meie eesmärgiks on takistada illegaale ja soosida legaalset rännet,» teatas Nigeri minister.

Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) teatel kasutab sel aastal Nigerit transiitriigina umbes 150 000 migranti, kelle  esmaseks sihtkohaks on Liibüa. Sealt kulgeb eluohtlik meretee üle Vahemere kas Itaaliasse või Malta saarele.

Möödunud aasta juulis eraldas EL Lääne-Aafrika riikidele 1,15 miljardit eurot, millest osa oli mõeldud väljarände takistamiseks.

Aaftika keskosas asuvas merepiirita Nigeris on suureks probleemiks terroristlik rühmitus Boko Haram ja al-Qaeda Põhja-Aafrika grupeeringud, mis korraldavad seal regulaarselt rünnakuid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles