Volkswagen lubab Golfist odavamat elektriautot (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen e-Golf
Volkswagen e-Golf Foto: SCANPIX

Seni elektriautode turul pigem ettevaatlikult tegutsenud Volkswagen soovib lähiaastatel rivaalide kannule tõusta, kirjutab Autocar.

Volkswageni tegevjuht Matthias Müller rääkis juba Genfi automessil ajakirjanikele, et ettevõte plaanib luua 500 kilomeetrise sõiduulatusega pereauto, mis suudaks aku täis laadida 15 minutiga ning maksaks vähem kui väikeauto Golf.

Volkswageni tehnoloogiajuhi Frank Welschi sõnul on see võimalik uue universaalse MEB platvormi abil, millele saab luua väga erinevaid sõidukeid.

«MEB platvorm pakub meile täiuslikku võimalust skaleeritavuse suurendamiseks, kuna saame platvormilahendust kasutada kõikvõimalikel viisidel,» ütles Welsch Autocarile. «Kui me suudame sellise skaleeritavuse saavutada, avab see meile palju uksi – madalamatest kuludest kuni kiirema arendustööni,» selgitas ta.

Welsch lisas, et veel tänavuse aasta lõpus või 2017. aasta alguses peaks turule jõudma ka uuenduskuuri läbinud e-Golf, mille sõiduulatus suureneb praeguselt 188 kilomeetrilt 300 kilomeetrile. «Akutehnoloogia areneb kiiresti ning tulevikus veelgi kiiremini,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles