Vabadus ja vastutus: Veiko Õunpuu «Free Range» Postimehe Kinos (1)

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Free Range»
«Free Range» Foto: Kaader filmist

Nädala lõpuni saab Postimehe Kinos vaadata Veiko Õunpuu filmi «Free Range», mis räägib vabadusest, vastutusest ja ühiskonda sobitumisest.

Mida on filmist arvanud Postimehe fimižürii? «Veiko Õunpuu kõige helgem film. Keegi mainis, et sel on ilus kulg, millega saab ainult nõustuda. Mul on siiralt hea meel, et keegi suudab ja tahab veel selliseid filme teha. Ja ega Veiko vist enam halba filmi oskagi teha,» leiab Indrek Kasela.

«Kolm kõige paremat asja filmis: Peeter Volkonski, karussell ja muusika. Muusika eest annaksin 10 punkti. Väga sobiv ja hea valik,» arvab Lenna Kuurmaa.

Noor algaja kirjanik Fred unistab, fantaseerib ja elab argise nürimeelsuse asemel unelmates. Ta usub, et romantiline vabadus on võimalik ja kirjanikustaatus annab elus suuremaid vabadusi. Äkitsi ei ole Fred enam sugugi vaba. Tema tüdruk on rase, Fred peab oma tegude eest vastutama ja ühiskonda paigutuma.

Fred on vabapidamisel, tema vabadust piirab ühiskond. Fred küsib endalt: kuidas elada nii, et hiljem poleks valus raisatud elu pärast? Võib-olla tuleks elada oma elu vähenõudlikult, märgates argises salapära ja selline maailm heaks kiita? Näeme noort meest üritamas, vähem üritamas ja üldse mitte üritamas, aga täielikult loobumas me teda ei näe.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles