Mari Kulli kultuuripreemia pälvis koorijuht Tõnis-Rein Ainso

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis-Rein Ainsod (vasakul) õnnitleb Tõrva linnapea Agu Kabrits.
Tõnis-Rein Ainsod (vasakul) õnnitleb Tõrva linnapea Agu Kabrits. Foto: Arvo Meeks

Tänavuse Tõrva linna kultuuripreemia laureaat on pikaajaline koorijuht ja Tõrva meesansambli juhendaja Tõnis-Rein Ainso.

Ainso on 1934. aastal sündinud koorijuht, kelle osavõtul asutati 1972. aastal metsatöötajate meeskoor Forestalia. Alates 1968. aastast on ta juhendanud  Tõrva meesansamblit, mille 40. aastapäeva puhul omistati muusikakollektiivile tiitel «Valgamaa kultuuripärl 2008».

Ainso enda sõnul on muusika imeline ja huvitav nähtus, mille abil saab leida sõpru ja mõjutada ka vaenlasi sõbralikkuse suunas.

Mari Kulli nimeline kultuuripreemia on mõeldud kultuurielu ja selle edendajate väärtustamiseks ning see määratakse isikule või kollektiivile, kelle töö ja saavutused on oluliselt kaasa aidanud kultuuriväärtuste loomisele Tõrvas.

«Tõrva meesansambel on omaette nähtus Tõrva kultuurielus, mille särale on suure osa andnud just koorijuht Tõnis-Rein Ainso,» ütles Tõrva linnapea Agu Kabrits.

Mari Kull oli 12. jaanuaril 1901. aastal sündinud pedagoog, kes juhtis koore, õpetas soliste, lavastas operette ning osales naiskodukaitse ja skautide tegevustes. Tema tuntumaks õpilaseks võib pidada legendaarset Voldemar Kuslapit.

Mari Kulli kultuuripreemia suurus on 640 eurot ja  varasematel aastatel on selle pälvinud helilooja, muusik ja ansamblijuht Sven Malm, laulupedagoog, koorijuht ja kauaaegne koolidirektor Aado Kaasik ning muusikapedagoog Maie Kala.

Preemia pidulik üleandmine toimub Mari Kulli sünniaastapäeval, 12. jaanuaril algusega kell 19.00 Tõrva Kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles