Türgi peaminister astus tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmet Davutoğlu.
Ahmet Davutoğlu. Foto: SCANPIX/REUTERS

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu teatas täna, et lahkub võimuerakonna Õigluse ja Arengu Partei (AKP) erakorralisel kongressil 22. mail parteiliidri ja valitsusjuhi ametist.

«Ma otsustasin, et (valitsuserakonna) ühtsuse seisukohast oleks esimehevahetus kohasem. Mina ei kavatse 22. mai kongressil kandideerida,» ütles Davutoğlu.

Peaminister, kel on tekkinud lahkhelid suuremat võimu ihkava presidendi Recep Tayyip Erdoğani, teatas tagasiastumisotsusest pärast AKP juhatuse liikmetega kohtumist.

Erakonna juhatus otsustas erakorralisel istungil korraldada 22. mail erakorraline kongress, kus valitakse partei uus juht.

Tava kohaselt on erakonna juht ühtlasi ka peaministrikandidaat, teatasid telekanalid CNN-Türk ja NTV. See tähendab, et Türgi saab pärast kongressi ilmselt uue peaministri. AKP-l on parlamendis enamus.

Davutoğlust sai peaminister ja AKP juht pärast Erdoğani saamist presidendiks 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles