Luigel algab kõigi aegade suurim maaelu näituslaat

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsi on Luige laadal alati köitnud koduloomad.
Lapsi on Luige laadal alati köitnud koduloomad. Foto: Toomas Huik / Postimees

Homme avatakse Tallinna lähistel Luigel Baltimaade suurim kodu- ja eksootiliste loomade, lindude, mere- ning tiigikalade näituslaat, kuhu oodatakse rekordarv külastajaid. Järjekorras 17. Luige laadale tulevad kohale ka Rio olümpiale pääsenud maratonijooksjad õed Luiged, kes jagavad Viasati telgis autogramme.

Luige maaelu näituslaada peakorraldaja Koit Põllu sõnul tuleb Luigele kümmekond erinevat tõugu piima- ja lihaveist, vasikast suure pullini. Palju eri tõugu villa- ja lihalambaid, nende hulgas viimati ametlikult tunnustatud Kihnu maalammas, erinevad kitsed ja hobused. Küülikuid üle kümne erineva tõu. Kodulindude ekspositsioon on eriti värvikirev. Näha saab jaanalinde, paabulinde, kalkuneid, hanesid, parte, faasaneid, kanu, vutte, mesilinde. Luigele on tee leidnud erinevatest liikidest eksootilised karusloomad, kängurud, alpakad, erinevad miniloomad ja teised.

Külastajatel on võimalus näha lehmalüpsmist, lamba pügamist, mee vurritamist ja hea õnne korral ka lindude munemist. Lastel võimalus maitsta värsket piima, vasikaid lutipudeliga joota ja sõita ponidega. Näitusel on eraldi basseinid mere- ja tiigikaladele. Paljudele pakub kindlasti huvi roomajate väljapanek. Kõiki loomi ja linde on võimalik omanikelt osta. 

Rio 2016 telepildi ametlik edastaja Eestis Viasat on Luige laadale kutsunud kolmikõed Leila, Liina ja Lily Luige, kes teevad tänavustel suveolümpiamängudel maratonijooksus startides ajalugu. Õed Luiged on esimesed olümpial võistlevad kolmikud maailmas.  

Viasati turundusjuhi Tanel Taali sõnul loosivad õed Luiged laupäeval, 7. mail kell 15 pealaval kõigi külastajatel vahel välja Eesti olümpiakoondise esindusriiete komplekti Rios. «Enne ja pärast loosimist saab Viasati telgis õdede Luikedega juttu puhuda ning autogramme küsida,» lausus Taal. «Samas saab ülevaate ka Rio 2016 teleprogrammist. Viasat näitab ainsana Eestis kõiki tänavuste suveolümpiamängude võistlusalasid, tuues Rio de Janeiro olümpiaareenidelt televaatajateni ligi 1000 tundi otseülekandeid ja spordisaateid.»

Korraldaja sõnul on Luige maaelu näituslaada puhul tegemist kompleksüritusega. Sedavõrd rikkalikku kodumaist seemne-, taime-, lille- ja istikuvalikut sel ajal mujalt Eestist ei leia. Oleme laadal suurendanud  õue- ning kodukujunduskaupade, aiatehnika ja käsitöö osa. Luigele tuleb tänavu kõigi aegade suurim toiduallee, kus on rohkelt tervislikku kodumaist kaupa, mida poest ei leia. Palju huvitavat toimub meelelahutussektoris. Lastele on eraldi kavas lõbusa spordipäeva programm. Laadal ja näitusel osalejaid on rekordarv, ning kõigist maakondadest.

Lisaks kõigile sellele on huvitava relva ja tehnikanäitusega kohal Kaitseliit ja Päästeamet. Laupäeval ja pühapäeval saavad soovijad püssi lasta ja tuld kustutada.

Luige maaelu näituslaat kestab 6.-8. maini. Maaelu suursündmus on reedel avatud kell 12-19, laupäeval kell 9-17 ning pühapäeval kell 9-16. Lisainfot Luige maaelu näituslaada kohta saab veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles