Politsei püüdis vanalinnas liiklushuligaane

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Kesklinna politseijaoskonna patrullpolitseinikud korraldasid täna hommikul  koostöös transpordiametiga Tallinna vanalinnas reidi, mille käigus tuvastati ühe tunni jooksul hulgaliselt  rikkumisi.

Kesklinna politseijaoskonna patrulltalituse juhi Taavi Kirsi sõnul vesteldi tund aega väldanud kontrollreidi käigus enam kui veerandsaja juhiga, kelle eksimustele korrakaitsjad tähelepanu juhtisid.

«Kontrollreidi eesmärk oli tuletada kaupa vedavate sõidukite juhtidele meelde, et peale kella 10 hommikul ei ole kaubavedu lubatud vanalinna alas. Kuna vanalinnas liigub palju jalakäijad, on suured veokid, mis püüavad kitsastel tänavatel manööverdada, kergliiklejatele ohuallikaks,» selgitas Kirss ja lisas, et mai lõpus plaanitakse üheskoos korraldada veel samasisulisi kontrollreide.

Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul oli väljas kolm patrullmeeskonda - Viru väravate juures, Niguliste tänaval ja Pikal tänaval.  «Kella kümnest alates  peab linnasüda olema jalakäijate päralt, paraku ei taha kaubaveo autojuhid ja ka mõned juhuslikud vanalinna sattunud autojuhid nõudmistest kinni pidada,»  kommenteeris Rüütelmaa.

Ta meenutas, et Tallinna vanalinnas on lubatud mootorsõidukite liiklus ja kaubavedu vaid hommikul kella kuuest kuni kella kümneni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles