Ford tegi pilvetehnoloogiaettevõttesse hiigelinvesteeringu

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi tegevjuht Mark Fields CES messil.
Fordi tegevjuht Mark Fields CES messil. Foto: SCANPIX

USA autotootja Ford investeeris San Franciscos baseeruvasse pilvetehnoloogiaettevõttesse Pivotal Software 182,2 miljonit dollarit, kirjutab Reuters.

Pilveettevõte Pivotal pakub tarkvaraarendamist lihtsustavaid tööriistu. Äsja avalikustatud investeering hõlbustab Fordil enda tarkvara ehitamist. Osana tehingust avavad Ford ja Pivotal USAs laborid, kus ettevõtete insenerid hakkavad tarkvaraarendamisel koostööd tegema.

Kuigi Pivotal ei loo otseselt inimjuhita autodele mõeldud tarkvara, loodab Fordi tegevjuht Mark Fields, et ettevõtete partnerlusest võiks kasu lõigata Fordi  tootearenduse ja IT-tiimid, kaasaarvatud autonoomsete autode üksus.

Fordi investeering on osa Pivotali 253 miljoni suurusest rahastusvoorust. Lisaks paigutas ettevõttesse raha ka Microsoft ning ka varem Pivotali raha paigutanud General Electric, EMC ja VMWare. Ettevõtte väärtuseks hinnatakse hetkel juba 2,8 miljardit dollarit, lähiajal oodatakse ka selle börsidebüüti.

Pivotali investeering avalikustati vaid päev peale seda kui Google ja Fiat Chrysler teatasid omavahelisest koostööleppest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles