Anonymous sihib maailma keskpankasid (1)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
European Central Bank (ECB) President Mario Draghi testifies before the European Parliament's Economic and Monetary Affairs Committee in Brussels, Belgium, February 15, 2016.  REUTERS/Yves Herman
European Central Bank (ECB) President Mario Draghi testifies before the European Parliament's Economic and Monetary Affairs Committee in Brussels, Belgium, February 15, 2016. REUTERS/Yves Herman Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Kreeka keskpank langes Anonymouse küberrünnaku ohvriks, mis kestis mitmeid minuteid ja sihtis panga turvasüsteeme. Rünnak on osa 30 päevasest maailma keskpankade vastu suunatud häkkimiskampaaniast, kirjutab Techtimes.

Häkkimisaktivistide organisatsioon Anonymous võttis küberkuriteo omaks. Organisatsioon avaldas oma Youtube videos, et kavandavad 30 päevast kampaaniat «Oplcarus- Shut Down the Banks» (Pankade väljalülitamine) mis on suunatud kõigi maailma keskpankade vastu.

«Aeg on kärpida nende impeeriumi tiivasid,» kuulutas Anonymous oma videos.

Teised pangad, mida kampaania sihib asuvad USAs, Suurbritannias, Hiinas, Iraanis ja Pakistanis. Kreeka keskpank siiani töötab selle kallal, et täielikult parandada probleeme, mis Anonymous pühjustas nende klientidele.

A Denial-of-Service-Attack-DDOS (teenindamisest keeldumise rünnak) mõjutab kõike alates mobiilsest pangast kuni internetipanganduseni välja.

Oma eelmises videos teatas Anonymous et sihib muuhulgas New Yorki börssi ja Suurbritannia keskpanka. 

«Nad tunnevad ennast mugavalt oma elevandiluust tornides, mis seisavad maailma tööliste murtud selgadel,» teatas grupp. «On aeg näidata maailmale tõelist võimu.» 

Anonymouse liikmed plaanivad läbi viia operatsiooni, kasutades Low Orbit Ion Cannon meedet (madala orbiidi ioon kahur), mis võimaldab häkkeritel servereid ülekoormata võrguliiklusega. Oplcarus Facebooki lehel on välja toodud 60 finantsasutust mida kampaania raames sihitakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles