Valitsus jõudis kokkuleppele erakooliseaduse muudatuses (7)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus jõudis kokkuleppele erakooliseaduse muudatuses.
Valitsus jõudis kokkuleppele erakooliseaduse muudatuses. Foto: «Reporter» / Kanal 2

Valitsus jõudis tänasel kabinetinõupidamisel kokkuleppele, et erakoolidele tagatakse riigipoolse rahastamise süsteemi jätkumine aastani 2020.

Kokkuleppe kohaselt tõuseb erakoolide haridustoetus võrdselt kohalike omavalitsuse- ja riigikoolidega ning 2019. aasta lõpuni jätkatakse erakoolidele tegevustoetuse maksmist 75 protsendi ulatuses kooli asukoha omavalitsuse keskmisest, kuid mitte rohkem kui 87 eurot õpilase kohta kuus.

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi sõnul annab see ministeeriumile võimaluse suunata vabanevad vahendid õpetajate palgafondi.

«Praegune süsteem ei ole ühestki vaatenurgast jätkusuutlik, see otsus oli hädavajalik. Kuigi üleminekuaeg pikeneb, saab nüüd siiski keskenduda hariduspoliitika prioriteetidele, mis koolide puhul on õpetajate palgatõus,» ütles Ligi.

Haridus- ja teadusminister rõhutas, et koolivõrgu mitmekesisuse tagamine on kohalike omavalitsuste seadusest tulenev kohustus.

«Saavutasime erakoolidele järgmisteks aastateks töörahu,» kommenteeris IRLi esimees Margus Tsahkna. «Me ei pidanud võimalikuks, et erakoolide tegevustoetus oleks sellest aastast viidud nulli nii, nagu seda näeb ette hetkel riigikogus olev seaduseelnõu.»

Käesoleva aasta lõpuni jääb kehtima senine kord.

Kokkuleppe kohaselt peaksid õpetajate palgad aastaks 2019 tõusma 120 protsenti.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles