Meistriliiga 11. voor: tasumise tund ja tõestamise koht

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnameeskond ja Pärnu linnameeskond. Jasper Uwaegbulam.
Paide linnameeskond ja Pärnu linnameeskond. Jasper Uwaegbulam. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jalgpalli Premium liiga 11. voorus avaneb nii mõnelgi meeskonnal võimalus klaarida paari nädala vanuseid arveid. Tiitlikaitsja Flora läheb koduplatsil maha murdma Paide Linnameeskonda, Pärnu püüab kodus mälust kustutada suurt kaotust Narva Transile, Tammeka sõidab aga küll Nõmme Kaljule, kes neid Tartus kindlalt võitis. Rakvere Tarvas võtab koduplatsil vastu Infoneti ja Levadia võõrustab Sillamäed.

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – Paide Linnameeskond

Reedel, 6. mail kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Viimases omavahelises mängus pidi Flora üle elama pettumuse, kui alates 25. minutist kümnekesi mänginud Paide vastu tuli võõrsil leppida 1:1 viigiga. Pettumusi ongi Flora tänavu pidanud rõõmudest rohkem üle elama, kuid vähemalt kaks viimast mängu on kulgenud neile soodsat rada mööda.

Nädala eest said florakad Pärnu vastu harjutada väravalöömist, kui suvepealinlaste võrku saadeti pall suisa neljal korral ja korrati sellega enda nimel olevat senise hooaja suurimat võitu. Seejuures sündisid kõik väravad eri meeste jalast. Teisipäeval mängis Flora aga Evald Tipneri karikasarja poolfinaalis 2:0 üle Tartu Tammeka ja jõudis finaali.

Premium liiga liidrist Kaljust ja teist kohta hoidvast Levadiast jäädakse sellegipoolest maha vastavalt üheksa ja kaheksa punktiga, mis ei anna florakatele enam eriti eksimisvõimalust. Nädala sees puhata saanud Paide, kes vahepeal tabelis Florast isegi ees oli, võib võidu korral nende ees oleva Tartu Tammekaga ühele pulgale jõuda. Paraku pole Meelis Rooba käsutuses jätkuvalt Vjatšeslav Zahovaikot, keda karistati mõne nädala eest Nõmme Kalju vastu teenitud punase kaardi eest lisamängukeeluga. Tolles kohtumises saadud kaotuse eest tasus Paide Kaljule esimeses voorus, kui kodus võideldi välja 1:1 viik.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Paide on kindlasti tugev vastane, nagu on kogu liiga tase tõusnud. Mängud on läinud füüsilisemaks, kiiremaks ning mängijad on muutunud targemaks. Oleme Paide mänguks teinud palju tööd, et olla tugevad, oleme Paide mänge põhjalikult analüüsinud ning vastavalt sellele läheme mängule vastu oma lahendustega. Tuleb valmistuda tõsiselt tugevaks lahinguks. Kutsun kõiki mängu vaatama, elage kaasa – kindlasti saab olema hea atmosfäär!»

Flora keskkaitsja Nikita Baranov: «Paidega mängud on alati olnud väga pingelised ja huvitavad. Oleme saanud selleks mänguks hästi valmistuda ning meeskonna emotsioon on väga hea. Tahame kindlasti võtta kolm punkti ja pakkuda jalgpallihuvilistele meeldejäävat lahingut!»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Ees seisab reedeõhtune tähtis mäng Floraga. Viimases omavahelises mängus lõikasime näppu ja tegime oma elu punase kaardiga raskeks. Tean, et oleme heas konditsioonis ja suudame hea vormi ka punktideks realiseerida!»

Paide väravavaht Kert Kütt: «Hiljutine Floraga mäng oli tuline ja olime sunnitud ligi 70 minutit vähemuses mängima. Ehk siis nüüd saab näha, kuidas 11 versus 11 suudame Florale peavalu valmistada. Oleme enesekindlad ja loodame saada esimese võidu nn suure neliku võistkondade vastu!»

Levadia on mängumootorit kenasti käima saamas. FOTO:
Levadia on mängumootorit kenasti käima saamas. FOTO: Foto: Sander Ilvest

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Levadia – Sillamäe Kalev

Laupäeval, 7. mail kell 19.00 Tallinnas Kadrioru staadionil

Ainsa meeskonnana Premium liigas kaotuseta püsiva Levadia vorm liigub tasapisi ülesmäge. Eelmises voorus tasuti Tartus sealsele Tammekale pisut varem saadud viigi eest, kui kaotusseisu jäämise järel võideti lõpuks kindlalt 4:1. Neli löödud väravat moodustavad ühtlasi tervelt veerandi Levadia selle hooaja kogusaagist. Kaitseliin on tabelis liidrist Kaljust ühe punktiga maha jääval Levadial aga liiga parim, sest endale on lastud 11 mänguga lüüa vaid viis väravat.

Sillamäest saadi paar nädalat tagasi võõrsil jagu 2:0 ning arvestades, et kolmapäeval pidi lühikese pingiga Sillamäe suuresti põhimehi kasutades mängima ka Evald Tipneri karikasarja poolfinaali, on Levadia neist kindlasti puhanum. Kolmanda liiga meeskonnast Viimsi JKst tänu Anton Panovi ja Aleksandr Volkovi tabamustele 2:0 jagu saanud ning 21. mail karikafinaalis Floraga kohtuv Sillamäe on kümne mängu järel liigatabelis 7. kohal, kuid neist vähem väravaid on löönud vaid tabeli kaks viimast meeskonda Pärnu ja Tarvas. Heal päeval suudetakse aga peavalu valmistada kõigile, mida pidi tunnistama näiteks eelmises voorus 0:0 viigiga leppinud Infonet.

Levadia poolel ei saa mulluse koduklubi vastu mängida ülemäära kollaseid kaarte kogunud Daniil Ratnikov.

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Meie meeskonnal on ülesanne mäng võita. Eelmises mängus paistsime silma positiivse poole pealt – tulime Tartus kaotusseisust välja ning hakkasime lõpuks väravaid lööma. Sillamäe Kalev tuleb meile külla sooviga kodus kaotatud punktide eest hüvitust saada ning neid saadab karikafinaali jõudmise järel hea meeleolu. Ootame huvitavat ja võitluslikku mängu ning ootame palju publikut Kadrioru staadioni tribüünidele. Enne mängu toimub staadionil abikoerte päev. Kutsun kogu meie meeskonna nimel kõiki jalgpallisõpru laupäeval Kadriorgu!»

Levadia kaitsja Maksim Podholjuzin: «Ootame rasket ja võitluslikku heitlust tugeva vastasega, Meie ainus eesmärk on kohtumine võita ja tabelis liidriks tõusta.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Levadia on praegu heas vormis, mis tähendab, et tuleb väga raske mäng. Sellistel mängudel on keskendumine väga oluline faktor ning arvan, et kui saame kasutada oma võimalusi ning mängida distsiplineeritud kaitses, siis järgneb ka positiivne tulemus.»

Sillamäe kaitsja Deniss Tjapkin: «Järjekordne mäng tugeva võistkonna vastu. Asume väljakule sooviga teenida maksimumpunktid, aga teame küll, et selleks on vaja palju tööd teha. Anname ennast sada protsenti meie eesmärgi saavutamiseks.»

Pärnu on pikali, kuid mitte veel löödud. FOTO:
Pärnu on pikali, kuid mitte veel löödud. FOTO: Foto: Ardi Truija

Pärnu Linnameeskond – Narva Trans

Reedel, 6. mail kell 19.00 Pärnus Raeküla staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Pärnu pole enam mõõnas, vaid suisa kuival – viimati vannuti Florale võõrsil alla koguni 0:6, selle hooaja ainus võit jääb avavooru ehk märtsi algusesse ning pärast seda on järjest saadud üheksa kaotust. Veel enamgi, pärnakad on sel hooajal löönud vaid neli väravat, mis on liiga kõige kehvem näitaja. Viimane tabamus saadi kirja ligi kaks kuud tagasi!

Liigatabelis edestatakse Rakvere Tarvast napilt ja eelmise vooru suur saun on viinud ka sisselastud väravate arvu Tarva omale juba ähvardavalt lähedale – vastased on tänavu kostitanud Pärnut 26 tabamusega ehk keskmiselt 2,6 väravaga mängu kohta. Kuigi ka Narva Trans on lasknud endale lüüa koguni 23 väravat ja võiks eeldada, et just selle meeskonna vastu on pärnakatel üks paremaid võimalusi oma väravatearvet kasvatada, lõppes esimene omavaheline heitlus mõne nädala eest Transi suure 4:0 paremusega.

Narva meeskonna paradoksaalsest võimest ise väravaid lüüa, aga võimetusest oma väravat kaitsta võiks pikalt rääkida, kuid enda eest kõneleb tabel. Transi ründeliin on liigas paremuselt viies-kuues, kaitse aga tagantpoolt kolmas. Nii leiavad piirilinlased end juba mitmendat vooru järjest tabeli kaheksandalt realt, kust neil ei aidanud tõusta ka eelmise vooru 1:0 võit Rakvere Tarva üle, mis oli meeskonnale tänavusel hooajal alles teine.

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Selg on vastu seina ja ega meil taganeda kuskile pole. Kõik me ootame meie jaoks positiivset tulemust, nii väravaid kui ka punkte. Ega siin midagi üle mõelda pole, kõik algab distsipliinist ja mängijate ülesannete kinnipidamisest väljakul ning just sellest tahtest seda teostada.»

Pärnu poolkaitsja Toomas Pent: «Tulemas on meie jaoks väga tähtis mäng. Peame mängima meeskondlikult ja väga distsiplineeritult, et hakkama saada Narva tehniliste mängijatega. Anname endast 110%, et pikalt löömata väravad Narva vastu ära tuleks ja mis oleks magusam, kui selle tulemusena ka lähikonkurent üle mängida.»

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Esimese ringi võit Pärnu vastu ei tähenda, et tuleb kerge mäng. Meeskond on ikkagi tugev ning edu sõltub ainult meie valmisolekust ja tahtest. Kõik on meie enda kätes.»

Transi ründaja Vladislav Ivanov: «Alustasime teist ringi võiduga ning soovime seda jätkata. Meeskonna tuju on hea. On vaja võimalikult hästi keskenduda, et koguda esimeses ringist kaotud punkte.»

Nõmme Kalju – Tartu Tammeka

Laupäeval, 7. mail kell 13.00 Tallinnas Hiiu staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Kalju on tabelis 26 punktiga esikohal, kuid lähimat jälitajat Levadiat edestatakse vaid punktiga. Viie järjestikuse võidu järel kaotati eelmises voorus punkte, kui visalt võidelnud Paide vastu tuli võõrsil leppida 1:1 viigiga.

Tammeka ja Kalju esimene duell lõppes tallinlaste kindla võiduga. FOTO:
Tammeka ja Kalju esimene duell lõppes tallinlaste kindla võiduga. FOTO: Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval saab peatreener Sergei Frantsev aga taas kasutada nelja põhimeest, kes eelmisest mängust eemale jäid – tagasi rivis on nii Damiano Quintieri, Jorge Rodrigues, Reginald kui ka Erik Listmann. Viimases omavahelises kohtumises võttis Kalju Tartust 3:0 võiduga kolm kindlat punkti.

Tammeka jätkab oma ränkade kohtumiste seeriat, mille jooksul mängitakse kuu aja jooksul pea eranditult tabelitippu kuuluvate meeskondadega. Tallinnas käidi lisaks ka teisipäeval, kuid Evald Tipneri karikasarja poolfinaalis tuli Floralt vastu võtta 0:2 kaotus. Eelmises voorus näidati taas hambaid Levadiale, kui Kristjan Tiirik viis tartlased kodus juhtima, ent lõpuks vastasid külalised Tallinnast nelja väravaga. Liigatabelis püsib Tammeka siiski jätkuvalt tublil viiendal kohal.

Kalju väravavahtide treener Jüris Sahkur: «Vastaste peatreener ja kapten on meie kahe mängu vahel aasta vanemaks saanud, seega Tammeka on veel kogenum, targem ja kavalam kui esimeses mängus. Valmistume täie tõsidusega, et kodupubliku ees võtta tartlaste tuju ja kolm punkti.»

Kalju keskkaitsja Alex da Silva: «Tartu Tammekast on hooaja alguses kuuldavasti palju räägitud, kuid meid see ei huvita. Me ei keskendu sellistele asjadele, vaid tahame võita! Ilmad soosivad aina enam ilusa jalgpalli mängimist ning me ootame palju publikut staadionile.»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Seljataga on raske karikamäng Floraga, ees vähemalt sama raske liigamäng Kaljuga. Vastane on nimekas ja hetkel tabeliliider, aga me ei kavatse aukartust tunda ja läheme mängule kindla plaaniga punkte saada.»

Tammeka keskkaitsja Kaarel Kiidron: «Tauts lubas värava lüüa – ilmselt võidame 1:0!»

Rakvere Tarvas – FC Infonet

Laupäeval, 7. mail kell 16.00 Rakvere linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis ETV.

Rakvere Tarvas on Premium liigas ainsa meeskonnana tänaseni võiduta ja tabelis on kirjas vaid üks viigipunkt, ent eelmises voorus võideti Narva Transiga mehiselt ja kaotati vaid 0:1. Kaitse pidama saamine on läänevirumaalaste jaoks endiselt võtmeküsimus, sest kümne mänguga on enda võrku lastud lüüa keskmiselt kolm palli, ise aga vastatud kokku vaid viie väravaga.

Tarval oli võimalus teist korda Narva Transilt punkte võtta, kuid seekord jäi see sündimata. FOTO:
Tarval oli võimalus teist korda Narva Transilt punkte võtta, kuid seekord jäi see sündimata. FOTO: Foto: Marianne Loorents

Infonet tuleb mängule eeldatavasti just vihaga ja plaan on Rakvere puur palle täis lüüa, sest eelmises voorus jäi see Sillamäe vastu tegemata ja kodus tuli leppida 0:0 viigiga. Hooaega nelja võiduga alustanud Infonet on järgmisest seitsmest mängust võitnud vaid kaks ja tabelijuhist Nõmme Kaljust jäädakse nii maha viie, Levadiast aga nelja punktiga. Selja tagant hiilib samas aina lähemale Flora, kes jääb enne vooru algust Infonetist nelja punkti kaugusele.

Infonetist võimsam ründeliin on vaid tabelijuhil Kaljul, esineliku meeskondadest on aga just lasnamäelastele löödud seni kõige rohkem väravaid. Rakvere peaks seega olema Infonetile koht, kus võiduvanker jälle rööbastesse juhtida – eelmine omavaheline kohtumine võideti koduplatsil 4:1. Taas saavad meeskonda aidata eelmisest kohtumisest eemale jäänud Aleksandr Dmitrijev ja Ofosu Appiah, eemale jääb aga teist mängu järjest karistust kandev Dmitri Kruglov.

Tarva peatreener Valeri Bondarenko: «Mäng Narvaga oli meie šanss teenida punkte, kahjuks jäi see võimalus kasutamata. Üritame uuesti Infoneti vastu ja loodame pakkuda publikule väärika spektaakli.»

Tarva ründaja Juhan Jograf Siim: «Hooaja algus pole sujunud päris nii nagu loodetud. Viimastes mängudes oleme kaitses asjad toimima saanud. Nüüd vaja rünnakul resultatiivsuses juurde panna! Taas on kodumäng ning soov kodupublikut viimaks rõõmustada on suur! Fännid tulge kindlasti staadionile kaasa elama ja jätame üheskoos punktid koju!»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Kogu meeskond mõistab, et selles mängus on vaid üks eesmärk – võita!»

Infoneti kaitsja Aleksandr Kulinitš: «Sõidame Rakverre kolme punkti järele. Seejuures ei oma tähtsust asjaolu, et Rakvere asub tabelis viimasel kohal. Mängides ühtse meeskonnana võidame ning võitleme edasi meistritiitli nimel!»

Liigatabel:

  1. Nõmme Kalju 26 p
  2. FC Levadia 25
  3. FC Infonet 21
  4. FC Flora 17
  5. Tartu Tammeka 15
  6. Paide Linnameeskond 12
  7. Sillamäe Kalev 11
  8. Narva Trans 10
  9. Pärnu Linnameeskond 3
  10. Rakvere Tarvas 1
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles