Siin me oleme! Eesti filmimuuseum sai nurgakivi

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval panid kultuuriminister Indrek Saar ja teised ametlikud isikud nurgakivi Maarjamäele rajatavale Eesti filmimuuseumile.

Tegu on spetsiaalselt muuseumi tarbeks ehitatava moodsa kompleksiga, mille südame moodustab 600 ruutmeetril paiknev elamuslik ekspositsioon koos hariduskeskuse ja väikese filmistuudioga, kus iga külastaja saab end korraks filmitöötajana tunda. Sellist pole ei Lätis ega Leedus, Rootsiski mitte (Soomes sulges filmimuuseum oma ekspositsiooni paar aastat tagasi).

«Teist nii ulatuslikku investeeringut ainult filmile mõeldud muuseumisse ei tea siit kandist tõesti,» väitis filmimuuseumi juhataja Maria Mang. 2,7 miljonit eurot maksev ehitus moodustab osa Maarjamäe lossis ja selle pargis avatavast elamuslikust ajalookeskusest.

Eesti filmimuuseum asutati 2006. aastal. 2012. aastal, kui tähistati Eesti filmi sajandat sünnipäeva, avati Maarjamäe lossis ka siinse filmiloo esimene ülevaatenäitus, mis kandis pealkirja «Siin me oleme! Eesti filmi esimene sajand».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles