Jan Uuspõld ilmub ekraanile teravamalt kui kunagi varem (1)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Luuraja ja luuletaja". Rain Tolk ja Jan Uuspõld Toomas Hussari samanimelises filmis.
"Luuraja ja luuletaja". Rain Tolk ja Jan Uuspõld Toomas Hussari samanimelises filmis. Foto: EFI

Sel sügisel linastuv film «Luuraja ja luuletaja» on ajaloo esimene Eesti film, mis on 4K resolutsioonis. Uudist vahendas Forum Cinemas programmijuht Tõnis Lõhmus, viidates filmi tootjale Allfilm.

Toomas Hussari septembris esilinastuva filmi «Luuraja ja luuletaja» sünopsis, nii nagu see on kirjas Allfilmi koduleheküljel, kõlab järgnevalt:

«Alkohoolikust luureametnik Gustav Tuki üksluisesse ellu sekkub ootamatult kaunis mustlanna, kellesse ta armub. Paraku osutub naine Vene agendiks. Armunud mehe mõistust hägustab lisaks ka luuletaja Miku Tähni maailmakäsitlus, kus puuduvad säärased vaba vaimu pärssivad mõisted nagu distsipliin, kord ja riigitruudus. Gustav võtab end kokku ja otsustab hüljata mustlanna, kuid luureteenistus peab otstarbekaks kuramaaži jätkamist. See viib asjaosalised igakülgsesse ummikseisu, sest lojaalsus nõuab ohvreid.»  Filmi operaator on Rein Kotov, produtsent Ivo Felt ja osades Jan Uuspõld, Lana Vatsel, Rain Tolk. Õrritusvideo allpool.

4K on digitaalse video formaat resolutsiooniga 3840 pikselil ja × 2160 rida. Ühtlasi on see kõrgeima kvaliteediga digitaalne video, mida Eesti kinod on võimelised näitama.

Jaapanis tehakse juba ka 8K kinosid ning toodetakse nendes näitamiseks sisu. Rehisöör James Gunn väitis selle aasta alguses, et tema film «Galaktika valvurid 2» võetakse samuti üles Red 8K Weapon kaameraga. See ei pruugi veel tähendada, et lõplik kinoversioon samuti 8K oleks, lihtsalt suurema resolutsiooniga algmaterjal jätab rohkem mänguruumi järeltöötluse ja värvikorrektsiooni jaoks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles