Läti president soovis õigeusklikele lahkust ja väljakutseid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigeusklikud Riias.
Õigeusklikud Riias. Foto: SCANPIX

Eile õhtul vanausulistele ja vene õigeusklikele pühendatud jõululäkituses soovis Läti president Valdis Zatlers uueks aastaks uusi väljakutseid ja seda, et inimesed oleksid helged ja lahke südamega, kirjutab uudistevõrk LETA.


«Jõulusõnum ei kõla täna uuesti mitte ainult õigeusu ja vanausuliste kirikutes üle maailma, vaid ka paljudes Läti majapidamistes,» märkis president. «See püha ühendab eri rahvustest inimesi – venelasi, lätlasi, ukrainlasi ja valgevenelasi – muutes meie rahva mitmekülgseks kultuuris ja tavades.»

«Olgu teil oma usus jõudu märgata asju, millele ei pööratud tähelepanu, kuulda asju, mida ei kuulata, ning saavutada kõike seda, mida te pidasite liiga raskeks,» lisas Zatlers.

See oli kolmas aasta, kui lõunanaabrite riigipea esines eraldi tervitusega Juliuse kalendri järgi jõule tähistavatele usutunnistustele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles