Video: Toyota katkestamine tõi Audile MM-sarja teise etapi võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spa MM-etapi võit kuulus Audile.
Spa MM-etapi võit kuulus Audile. Foto: SCANPIX

Belgias Spa ringrajal peetud kestvussõidu MM-sarja (WEC) teise etapi võitis Audi, mida roolisid Lucas di Grassi, Loic Duval ja Oliver Jarvis.

Sündmusterohke kuuetunnise sõidu lõpuks edestas võidukas Audi kolmik teise koha saanud Porschet (Marc Lieb, Neel Jani, Romain Dumas) kahe ringiga. Seejuures pidi Porsche läbima pea terve distantsi olukorras, kus nende hübriidjõuallika võimsus oli piiratud, vahendab Autosport.

Võidukas Audi kerkis liidrikohale neljanda sõidutunni keskpaigas, kui ringiga juhtinud Toyota (Sebastien Buemi, Anthony Davidson ja Kazuki Nakajima) pidi mootoririkke tõttu boksi pöörama. Võistluse käigus kogesid seejuures erinevaid tehnilisi probleeme kõik kuus tehastiimide autot. Ka võidukal Audil vahetati võistluse lõpuosas ennetavalt tagaosa kate.

«On selge, et meil polnud sel nädalavahetusel niisugust kiirust nagu Porschel või Toyotal. Aga suutsime suuremaid probleeme vältida ja auto oli töökindel – selles ongi kestvussõidu võti. Meil on varem kõvasti ebaõnne olnud, nii et vedamine kulus seekord marjaks ära,» lausus võiduka auto roolis olnud Jarvis.

Audi ja Porsche tehasetiimi autode järel sai kolmanda koha Rebellioni eratiimi R-one, mille rooli keerasid Dominik Kraihamer, Alexandre Imperatori ja Matheo Tuscher. Neljandana lõpetas sama võistkonna teine auto, roolis Nick Heidfeld, Nicolas Prost ja Nelson Piquet Jr. Enim ebaõnne koges parimalt stardikohalt rajale pääsenud Porsche tiimi auto, mille roolis olid Brendon Hartley, Timo Bernhard ja Mark Webber. Kahel korral purunes Porschel rehv ning teisel puhul tuli võistkonnal tegeleda ka auto kere lappimisega, tagatipuks tuli vahetada esitelje taastuvenergia tootmise süsteem, mis võttis aega üle tunni. Lõpuprotokolli läks miinimumdistantsi napilt läbinud Porschele kirja 30. koht.

LMP2-klassis võidutses Signatech Alpine'i tiimi Oreca-Nissan, mida juhtisid Nicolas Lapierre, Stephane Richelmi ja Gustavo Menezes. GTE-Pro klassi valitses AF Corse Ferrari tiim, võidu võtsid Sam Bird ja Davide Rigon. Nende tiimikaaslased Gianmaria Bruni ja James Calado, kes olid alates stardist esikohta hoidnud, pidid seejuures vaid üheksa minutit enne võistluse lõppu mootoriprobleemide tõttu boksi keerama. GTE-Am klassis oli võidukas Aston Martin Vantage, millega sõitsid Pedro Lamy, Mathias Lauda ja Paul Dalla Lana.

Võistluse kõige hirmutavama hetke elas üle GT-klassi Fordil kihutanud Stefan Mücke, kelle auto kaotas tund enne võistluse lõppu ülikiires Eau Rouge'i kurvis juhitavuse ja sõitis suurel kiirusel rehvivalli. Mücke viidi kontrolliks raja meditsiinikeskusesse, kuid õnneks ei saanud 34-aastane sakslane tõsiselt viga.

LMP1-klassi üldarvestuses on liidrid Silverstone'is peetud avaetapi võitnud ning nüüd Spas teise koha saanud Lieb, Jani ja Dumas Porschel. MM-sarja kolmas etapp peetakse 18. ja 19. juunil, kui kavas on legendaarne Le Mansi 24 tunni sõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles