MMSi skandaalist alguse saanud süüasjas on kaks kahtlusalust

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMSi näidised.
MMSi näidised. Foto: mmsperusalud.com

Mürgise MMSi väidetava kasutamise paljastamisest alguse saanud uurimised on praeguseks toonud kahtlustuse kriminaalkuriteos kahele inimesele.

Nii-öelda MMSi juhtumi osas alustas politsei väärteomenetlust mullu 21. septembril ja selle käigus otsiti läbi nelja leibkonna eluruumid. «Väärteomenetluse lõpetamine ja kriminaalmenetluse alustamine on tingitud asjaolust, et väärteomenetluse käigus ilmnesid isikute teos kuriteo tunnused. Sellisel juhul väärteomenetlus lõpetatakse ja uurimist jätkatakse kriminaalmenetluse raames,» selgitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaareol Kallas BNS-ile.

Nimelt sisaldab MMS naatriumkloritit, mis segamisel sidrunhappega moodustab kloordioksiidi. Kõnealused ained on kemikaalid, mille käitlemine väikeses koguses ei ole ebaseaduslik. Samuti ei ole praeguseks teada ka ühestki lapsest, kes oleks MMSi tarvitamise tagajärjel saanud raskeid tervisekahjustusi, rääkis Kallas.

«Läbiotsimiste käigus leitud DMSO on seevastu ravimi toimeaine ning etteheide seisnebki selles, et ravimi toimeainet on müüdud ilma vastava tegevusloa olemasoluta. Kriminaalmenetluse sisuks ei ole seega MMS, vaid DMSO ebaseaduslik käitlemine,» rääkis Kallas.

Kriminaalmenetlust viiakse läbi karistusseadustiku tervishoiuvaldkonnas tegevusloata majandustegevust käsitleva paragrahvi järgi. «MMS-i ja DMSO kokkupuutepunktiks on fakt, et mõnel juhul soovitati inimestel neid aineid segada ja koos tarvitada. Käesoleval hetkel on selles kriminaalasjas kaks kahtlustatavat,» lisas Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles